Εισαγγελική έρευνα για μπούλινγκ σε βάρος του 11χρονου από τη Συρία

Το ενδεχόμενο να υπήρξε θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) ο 11χρονος μαθητής από τη Συρία που τραυμάτισε ελαφρά με λεπίδα ξύστρας 9χρονο σε δημοτικό σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με παραγγελία που έδωσε ο προϊστάμενός της Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις όταν οι γονείς του 9χρονου κατήγγειλαν ότι ο 11χρονος από τη Συρία επιτέθηκε στο παιδί τους με μία λάμα ξύστρας υποστηρίζοντας ότι το τραυμάτισε. Η παρέμβαση όμως του γονέα άλλης μαθήτριας που ανέφερε ότι γνωρίζει όσα συμβαίνουν το σχολείο με το προσφυγόπουλο, έδωσε άλλη τροπή στην υπόθεση. Στην ανάρτησή του ο πατέρας κάνει λόγο για διαρκείς επιθέσεις σε βάρος του 11χρονου, αναφέροντας μάλιστα πως ακόμη και στο περιστατικό με τον 9χρονο, το προσφυγόπουλο ήταν φοβισμένο γι’ αυτό αντέδρασε έτσι.

Ο εισαγγελέας ζήτησε όλες αυτές οι αναφορές να εξεταστούν. Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθούν και να καταθέσουν και οι δάσκαλοι του σχολείου, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του γονέα, γνώριζαν τι συνέβαινε στον 11χρονο.

Μετά τα δημοσιεύματα που φιλοξένησαν τις καταγγελίες του πατέρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων αναφέρει ο γονέας.

www.voria.gr

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *