Εκδήλωση από τον Δημήτρη Αντωνίου για την οδική ασφάλεια

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ένας ασυνείδητος οδηγός λόγω αυξημένης ταχύτητας, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε το μαθητή Δημήτρη Αντωνίου, αλλάζοντάς του τη ζωή για πάντα.

Ο Δημήτρης μπορεί να καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται και να στέλνει καθημερινά το δικό του μήνυμα, για σεβασμό στους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά και για οδική ασφάλεια που δε θα επιτρέψει να υπάρξουν ξανά ατυχήματα σαν κι αυτό που βίωσε ο ίδιος.

Στην προσπάθεια του αυτή εντάσσεται και η εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, με τίτλο Save A Life – Slow And Live, αυτή τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά, αλλά και στο 8ο Γυμνάσιο στην Αδριανουπολέως.

Όπως γράφει ο ίδιος ο Δημήτρης Αντωνίου στο Facebook για την εκδήλωση:

«14 Οκτωβρίου το 2006 ένας οδηγός που έτρεχε πολύ, έχασε τον έλεγχο, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και με καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο για πάντα. 13 χρόνια μετά και συνεχίζω με όλες μου τις δυνάμεις να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μάθουν οι νέοι μας αυτό που δεν ήξερε εκείνος ο οδηγός. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΜΗ και πρέπει να μάθουμε να τη σεβόμαστε.

Την ιδιαίτερη αυτή μέρα θα γίνουν τα εξής δρώμενα :

α) Δευτέρα 11.00 πλατεία δημαρχείου ΚαλαμαριάςΔιαδραστικά παιχνίδια για τους μαθητές του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριά από την Τροχαία Θεσσαλονίκης
Ομιλία-συζήτηση για όσα πρέπει να προσέχουμε στους δρόμους, από τον Αντωνίου Δημήτρης και την εθελοντική ομάδα C’est la vie
Ενημέρωση των μαθητών για τις πρώτες βοήθειες μετά από τροχαίο ατύχημα από ανθρώπους του ΕΚΑΒ
Δωρεάν διανομή στους μαθητές τους κόμικς ”Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια”
Προσομοιωτές οδήγησης από τη Smart Drive

β) Δευτέρα 17.00-20.00 8ο γυμνάσιο Καλαμαριάς (από Αδριανουπόλεως μεριά)

Δράση Γκράφιτι από C’est la vie Team με θέμα την οδική ασφάλεια»

Δείτε το event στο Facebook εδώ.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *