Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Σε εκδήλωση για τους εορτασμούς του Μακεδονικού Αγώνα προσκαλούν η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Θεσσαλονίκη, Εθνικής Αμύνης 4, 1ος Όροφος), συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Θωμάς Πέννας, Πρόεδρος της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρείας Σερρών – Μελενίκου, θα αναπτύξει το θέμα με τίτλο: «Μακεδονικός Αγώνας – Βαλκανικοί Πόλεμοι».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αθανάσιος Καραθανάσης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος ΕΜΣ.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει ο Βασίλης Πάππας, Δικηγόρος, Δρ Ιστορίας, Γενικός Γραμματέας ΕΜΣ.

Πηγή: voria.gr