Ένα κοινωνικό πλυντήριο για όλους

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες, αλλά και εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές, αυτό που ψάχνουμε και θέλουμε να βλέπουμε καθημερινά είναι οι θετικές ειδήσεις. Δράσεις, αλλά και προσπάθειες που μέσα σε μια δύσκολη χρονική περίοδο έχουν στόχο να βοηθήσουν, να προσφέρουν και να στηρίξουν ομάδες του πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.

Μια τέτοια προσπάθεια είναι και το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip. Προφανώς δεν μιλάμε για κάτι καινούργιο, μιας και αυτή η πρωτοποριακή δομή αλληλεγγύης, η οποία παρέχει δωρεάν πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων σε συνανθρώπους μας, στηρίζει εδώ και τέσσερα χρόνια την πρόσβαση ευπαθών ομάδων στο καθαρό ρούχο.

Δεν γινόταν, λοιπόν, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip να μην αναλάβει δράση και στην περίοδο του κορονοϊού, όπου έχουν δημιουργηθεί νέες επιτακτικές ανάγκες, ειδικά για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι άστεγοι και οι συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας.

Από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία νέων δομών αστέγων, δωρίζοντας στεγνωτήρια για να διευκολύνει τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων. Επίσης, προσέφερε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κατοικούν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Με την ανάγκη για καθαρά ρούχα αυτή τη στιγμή να είναι πιο έντονη από ποτέ, λόγω της πανδημίας της covid-19, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip έκανε πράξη το μήνυμα #SkipTousDiaxorismous ανάμεσα στα ρούχα τα δικά μας και του άλλου, πρεσβεύοντας το δικαίωμα στο καθαρό ρούχο για όλους.

«Κεντρικό μας μέλημα είναι να είμαστε εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για καθαρό ρούχο, χωρίς διαχωρισμούς. Γι’ αυτό και πέρα από τη σταθερή δομή που λειτουργεί από το 2016, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας, του Ματιού και της Κινέττας με την κινητή μας μονάδα, και σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό άλλων ευπαθών ομάδων», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Απορρυπαντικών της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα συνολικά τέσσερα χρόνια δράσης του το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip έχει προσφέρει, 187.500 πλύσεις αγάπης και έχει πλύνει περισσότερους από 1500 τόνους ρούχων συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Πηγή