«Ένα κρούσμα θα τινάξει το ποδόσφαιρο στον αέρα»

Η επί έξι χρόνια γιατρός της Τσέλσι, Έβα Καρνέιρο, μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την επιστροφή των ομάδων της Premier League -και όχι μόνο- στην αγωνιστική δράση.

«Πρέπει να είναι ευρεία προσπάθεια, πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άτομο, από κάθε οντότητα, οποιαδήποτε ομάδα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Χρειάζεται μόνο ένα κρούσμα για να τινάξει το ποδόσφαιρο στον αέρα και να θέσει πολλά άτομα σε κίνδυνο, όπως έχουμε παρατηρήσει, οπότε κάτι πρέπει να αλλάξει και ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο για όλους μας.

Η Καρνέιρο, η οποία, πλέον, εργάζεται σαν αθλητίατρος σε κλινική του Λονδίνου, ζήτησε «εκπαίδευση ελέγχου των λοιμώξεων» για τους προπονητές και τους παίκτες της Premier League.

«Οι γιατροί εκπαιδεύονται στον έλεγχο των λοιμώξεων, αλλά θα πρέπει να μάθουμε όλοι. Οπότε θα χρειαστεί αποτελεσματική εκπαίδευση το ευρύτερο μη ιατρικό προσωπικό στο ποδοσφαιρικό κλαμπ, επειδή η μόλυνση θα επηρεάσει όλα αυτά τα άτομα» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ