Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Και επισήμως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, την κάθοδό του στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην ΚΕΔΕ. Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.) παραχώρησε σχετική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του σε όλες τις προγραμματικές θέσεις που ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου λόγω της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας. Παραβρέθηκαν επίσης πλήθος αυτοδιοκητικών από όλη την Ελλάδα όπως: ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ασπρόπυργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Μουράρογλου, ο κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού – μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Σιώμος Βλάσσης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονία κ. Μιχάλης Γεράνης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιώργος Τσαμασλής, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά κ.α.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ανέπτυξε τις θέσεις του όπως αναφέρονται στη διακήρυξη αρχών της Π.Α.ΣΥ, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν και μεταξύ άλλων δήλωσε: “Επιζητούμε περισσότερη αποκέντρωση. Περισσότερες αρμοδιότητες με περισσότερους πόρους, πιο απλά, περισσότερη Δημοκρατία με περισσότερη Αυτοδιοίκηση.”

Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Διοικητική Μεταρρύθμιση του συνόλου του διοικητικού συστήματος της χώρας, στη διαχείριση των απορριμμάτων και στο μεταναστευτικό.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *