Έρχονται μπόρες από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις αυξημένες σε ανατολική Μακεδονία , Θράκη και ανατολική Θεσσαλία περιμένουμε την Κυριακή τις πρωινές ώρες με πιθανότητα λίγων βροχοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός από την αρχή της ημέρας έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Σταδιακά από το μεσημέρι προς το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί άστατος στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και θα σημειωθούν μπόρες σε: Μακεδονία , Θεσσαλία , Στερεά Ελλάδα, Εύβοια , κεντρική – βόρεια – ανατολική Πελοπόννησο και τοπικά στην Ήπειρο.

Αυξημένη πιθανότητα υπάρχει για χαλαζόπτωση σε Μακεδονία – Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα το απόγευμα. Μικρή είναι η πιθανότητα τα φαινόμενα να συνεχιστούν και τις νυχτερινές ώρες σε ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφόρ. Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Θεσσαλονίκη

Παροδικά νεφελώδης θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα καταστεί άστατος και θα σημειωθούν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες ,πιθανόν ισχυρές. Τη νύχτα αναμένεται σχετική βελτίωση χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστούν κάποιες τοπικές μπόρες στα νότια του νομού προς Χαλκιδική.

Οι άνεμοι αρχικές από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στη διάρκεια της ημέρας και στροφή σε νοτιάδες το μεσημέρι και το απόγευμα έως τα 3-4 Μποφόρ.Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *