Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Λεωφορεία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου

Δύο μήνες απλήρωτοι θα συμπληρώσουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι θέτουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως τελικό χρονοδιάγραμμα σε υπουργείο και διοίκηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

“Είμαστε ήδη δύο μήνες απλήρωτοι αλλά στις 12 θα μείνουμε και τυπικά απλήρωτοι για δύο μήνες. Υπήρχε μια στασιμότητα τον τελευταίο καιρό λόγω ανασχηματισμού ωστόσο ευελπιστούμε τώρα να ευοδωθούν οι συζητήσεις και να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”, τόνισε μιλώντας στο thestival.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως τόνισε η 12η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Αν δεν πληρωθούν θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν το πως θα κινηθούν.

Στο μεταξύ εδώ και αρκετές ημέρες δύο επιθεωρητές του υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ, μετά την εισαγγελική παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα πραγματοποίησαν έλεγχο στα οικονομικά του ΟΑΣΘ και στις συμβάσεις του Οργανισμού.

Ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε ενώ είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και δεύτερος στη συνέχεια. Με την ολοκλήρωση του πρώτου ελέγχου, οι επιθεωρητές θα επιστρέψουν στην Αθήνα θα και θα εξετάσουν τα στοιχεία προκειμένου να καταλήξουν στο πόρισμα το οποίο θα σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Πηγή: thestival.gr