Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Πληρωμή έως τις 12 Οκτωβρίου αλλιώς έπονται δυναμικές κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ εάν δεν τους καταβληθούν το επόμενο διάστημα τα δεδουλευμένα του Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στη δουλειά τους την περασμένη εβδομάδα, αφού είδαν στους λογαριασμούς τους δεδουλευμένα ενός μήνα και δήλωσαν στο αρμόδιο Υπουργείο ότι αναμένουν και τα υπόλοιπα χρήματα που τους οφείλονται ώστε να συνεχίσουν να πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, είχε διαμηνύσει ότι τα δεδουλευμένα του Αυγούστου πρόκειται να δοθουν μόνο αφού επιθεωρητές ελέγξουν ότι τα 2,8 εκ. ευρώ που διατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πήγαν όντως για την πληρωμή του προσωπικού και όχι για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις του Οργανισμού. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

Παρότι το Σωματείο δεν είχε θέσει αρχικά συγκεκριμένο τελεσίγραφο για την καταβολή του μισθού του Αυγούστου, πληροφορίες του Thestival αναφέρουν ως ημερομηνία ορόσημο την 12η Οκτωβρίου. Το Σωματείο των εργαζομένων επιθυμεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να μη συνεχίσει δημοσίως την κόντρα με τη ηγεσία του Υπουργείου, ωστόσο, σε οκτώ ημέρες από σήμερα ο μισθός του Αυγούστου θα γίνει απαιτητός και οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να κάνουν περισσότερη υπομονή. Θα ανακοινώσουν νέες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αφήσουν και πάλι τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστικά λεωφορεία. Η στάση αυτή ήταν ξεκάθαρη και από τα λόγια του προέδρου των εργαζομένων, Δημήτρη Τσερμενίδη, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων. “Η απόφασή μας ήταν ένα δείγμα καλής θέλησης προς την πόλη, την αγορά και το Υπουργείο. Αναμένουμε και τα υπόλοιπα δεδουλευμένα μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις” είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου.

Πηγή: thestival.gr