«Εθνικά επιζήμια η συμφωνία των Πρεσπών»

«Απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, η Συμφωνία «θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην οικονομία, διότι πάρα πολλές επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωπες μα πολλές επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν το όνομα».

«Η κυβέρνηση χωρίς να έχει καμία νομιμοποίηση πέρασε τη συμφωνία», τόνισε ο περιφερειάρχης, εξηγώντας ότι δεν ζητήθηκε από την κοινή γνώμη και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να «δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να εκφραστούν με ένα δημοψήφισμα».

Ακόμη, εκτίμησε ότι, «μία συμφωνία με την πλειοψηφία ενός ή δύο βουλευτών δεν μπορεί να σταθεί στο μέλλον».

Κληθείς να σχολιάσει την αυριανή ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Σκοπίων, προέβλεψε με κάθε επιφύλαξη ότι, «δε θα βρεθούν οι ψήφοι που χρειάζονται», τονίζοντας παράλληλα ότι, «πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ζητήματα των άλλων».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία σημείωσε ότι, ως χώρα «καταφέραμε να νομιμοποιήσουμε αυτά που ζητούσαν από το 2008 και κανείς δεν τα έκανε, αλλά και τον αλυτρωτισμό τους», συμπληρώνοντας πως, «τα Βαλκάνια είναι μια πυραδαποθήκη, αν δεν μπορέσεις να βρεις λύσεις στα προβλήματα, θα τα βρεις στο μέλλον».

Μάλιστα, ο Α.Τζιτζικώστας είπε πως συμφωνεί με τις μεγάλες δυνάμεις ότι πρέπει να βρεθεί λύση, όμως «όχι όποια λύση να ‘ναι», αλλά «μια λύση βιώσιμη που δε θα βοηθά στον αλυτρωτισμό, αλλά θα λύνει τα προβλήματα και θα συμβάλει στην καλή γειτονία, που εμείς τη θέλουμε».

Ερωτηθείς αν θα έχει την ίδια θέση ακόμα και αν εκλεγεί νέα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, απάντησε κατηγορηματικά «ναι», τονίζοντας ότι, «η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ξεκάθαρα ότι είναι αντίθετη σε αυτήν τη συμφωνία» και υπογράμμισε ότι, το πρόβλημα είναι «το να αλλάζουμε τις θέσεις μας σαν τα πουκάμισα, δεν συμβάλει στη σταθερότητα, αλλά απομακρύνει τον κόσμο από την πολιτική».

«Υπάρχουν κόμματα που άλλα λένε το πρωί, άλλα κάνουν το μεσημέρι. Κι αυτό δε δίνει αξιοπιστία στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», είπε.

Σημείωσε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως, «τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν πρέπει να επηρεάζονται από τα συλλαλητήρια, πρέπει να υπάρχει σταθερότητα και συνέπεια στην πολιτική».

Τέλος, ερωτηθείς για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι «έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο και θέλουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *