Έτσι θα είναι το εμβολιαστικό κέντρο στη ΔΕΘ – 6000 εμβόλια την ημέρα

Τη δυνατότητα περισσότερων από 6.000 εμβολιασμών ημερησίως κατά του κορωνοϊού θα παρέχουν τα δύο εμβολιαστικά κέντρα που κατασκευάστηκαν στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ βρέθηκαν σήμερα, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη για την πανδημία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμβολιαστικές γραμμές θα φτάσουν τις 108 συνολικά και στα δύο περίπτερα. Υπολογίζεται ότι το πλάνο για τη ΔΕΘ θα φτάσει στους 6.048 εμβολιασμούς ημερησίως και, αν υπάρχει διαθέσιμος ο κατάλληλος αριθμός εμβολίων, θα αγγίξουν τις 157.000 τον μήνα. Παράλληλα, γίνεται λόγος για 432 εμβολιασμούς την ώρα.

«Εδώ θα λειτουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπου περίπου 6.000 πολίτες θα εμβολιάζονται καθημερινά», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε λίγους μήνες θα έχουν εμβολιαστεί, για να οδηγηθούμε προς την ελευθερία και την έξοδο από το τούνελ.

Ευχαρίστησε την Πολιτική Προστασία, τους κατασκευαστές και τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, «οι οποίοι με τόση μεγάλη φροντίδα προετοιμάζουν αυτόν τον χώρο και πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να υποδεχόμαστε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

Πηγή: www.voria.gr