Φοιτητικός διαγωνισμός για το σήμα της Νέας Παραλίας

Το «σήμα» της Νέας Παραλίας, που αποτελεί… σήμα κατατεθέν και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καλούνται να σχεδιάσουν φοιτητές Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο πανελλήνιου φοιτητικού διαγωνισμού.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν, με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και οι Φίλοι της Νέας Παραλίας μαζί με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ξυλείας. Στόχος είναι να σχεδιαστεί μια κατασκευή -από αλουμίνιο και ξύλο κυρίως- που θα τοποθετηθεί σε δύο σημεία της Νέας Παραλίας με διττό ρόλο: θα ενημερώνει αφενός το κοινό, ντόπιους και τουρίστες, για περιοδικές δράσεις κι εκδηλώσεις στη Νέα Παραλία, αφετέρου θα ξεδιπλώνει το ιστορικό της εξέλιξής της μέχρι τη σημερινή της μορφή.

Η ενίσχυση της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων και η ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων, άρρηκτα δεμένη με το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, αποτελούν «στρατηγικούς στόχους» της ΕΥΑΘ και υπαγορεύουν τη συνδρομή της σε ανάλογες πρωτοβουλίες με αποδέκτη τον απλό πολίτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, στον ιστότοπο του ΕΙΑ (www.heliarch.gr) και στη σελίδα στο facebook του Συλλόγου Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας.

Πηγή:thessnews.gr