Γιατί δεν πρέπει να βάλεις ξανά το γάλα στην πόρτα του ψυγείου

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αγοράζουν ένα προϊόν που βρίσκεται σε μπουκάλι είναι να το τοποθετήσουν στην πόρτα του ψυγείου και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα για πρακτικούς λόγους.

Αρκεί να ανοίξετε κι εσείς το δικό σας ψυγείο, για να διαπιστώσετε ότι ισχύει το ίδιο.

Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αγαθά, όπως το γάλα, που δεν πρέπει να τοποθετούνται εκεί;

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα στο να χαλάσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το Good Housekeeping UK το γάλα (όπως και τα γιαούρτια, τα τυριά και το βούτυρο) έχει συγκεκριμένη θέση μέσα στο ψυγείο, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί φρέσκο και να μην βλάψει ποτέ την υγεία σας.

Πρέπει να τοποθετείται πάντα στα χαμηλά και μεσαία ράφια μιας και εκεί η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για τη σωστή διατήρησή του.

Πάνω από αυτό καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε αλλαντικά και κάτω, που βρίσκεται το πιο ψυχρό τμήμα του ψυγείου, μπορείτε να φυλάξετε τυλιγμένα, ωμά κρέατα.

Αν το ψυγείο διαθέτει συρτάρια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τα φρούτα και τα λαχανικά.

Οσο για την πόρτα του ψυγείου; Αυτή είναι το πιο θερμό τμήμα της οικιακής συσκευής σας, οπότε μπορείτε να διατηρήσετε καρυκεύματα.

Εξτρα συμβουλή: Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τοποθετείτε το ζεστό κουτί του ντιλίβερι στο ψυγείο και να περιμένετε να κρυώσει, προτού φυλάξετε το φαγητό για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: bovary.gr