Η Apple σχεδιάζει το Netflix των ειδήσεων

Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει στην υπηρεσία Apple News την εφαρμογή ανάγνωσης περιοδικών Texture που εξαγόρασε πρόσφατα για να ξεκινήσει την δική της συνδρομητική υπηρεσία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της δημιουργού των iPhone για την ενίσχυση των εσόδων της από ψηφιακό περιεχόμενο και υπηρεσίες.

Η Apple συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα να αγοράσει το Texture, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να αγοράσουν συνδρομές σε περισσότερα από 200 περιοδικά για 9,99 δολάρια τον μήνα. Στόχος της εταιρείες είναι να ενσωματώσει το προσωπικό και την τεχνολογία της Texture στην ομάδα Apple News, η οποία κατασκευάζει την συνδρομητική υπηρεσία.
Μια βελτιωμένη εφαρμογή Apple News με τις συνδρομητικές υπηρεσίες αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στον επόμενο χρόνο, και μια μερίδα των εσόδων από τις συνδρομές θα πάει στους εκδότες των περιοδικών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, δήλωσε οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή συζητούν για μην ανακοινωμένες κινήσεις. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η εταιρεία είχε παλαιότερα μια εφαρμογή με την ονομασία Newsstand που συνδύαζε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, αλλά η πρόσβαση σε κάθε Μέσο πληρωνόταν ξεχωριστά. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσε και η υπηρεσία Apple News όταν ξεκίνησε το 2015.

Εκτιμάται ότι μια νέα απλοποιημένη έκδοση της εφαρμογής που θα καλύπτει διάφορες εκδόσεις θα μπορούσε να αυξήσει την χρήση και τα έσοδα του Apple News με τρόπο παρόμοιο με αυτό που έγινε όταν η εφαρμογή Apple Music ξεκίνησε να λειτουργεί συνδρομητικά και πάλι στην τιμή των 9,99 δολαρίων τον μήνα. Η εν λόγω υπηρεσία streaming δημιουργήθηκε και αυτή μετά από μια εξαγορά: Η Apple αγόρασε την Beats Music και την εταιρεία αναπαραγωγής ήχου Beats έναντι 3 δισ. δολαρίων το 2015.Τότε η Beats Music είχε λιγότερους από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, τους οποίου η Apple αύξησε σε πάνω από 40 εκατομμύρια.

Όμως σύμφωνα με τον Τζιν Μούνστερ, αναλυτή αγορών που ειδικεύεται στην Apple και συνιδρυτή της Loop Ventures δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί η επιτυχία της Beats και του Apple Music. «Ο κόσμος πληρώνει για μουσική, πληρώνει για βίντεο και οι περισσότερες υπηρεσίες ειδήσεων υποστηρίζονται από διαφημίσεις», δηλώνει. «Αν η Apple ξεκινήσει μια υπηρεσία παρόμοια με το Texture, το πιο πιθανό είναι να μην έχει πολλούς συνδρομητές».

Αν η Apple χρεώνει μερικά δολάρια τον μήνα αντί για 9,99 δολάρια που κοστίζει η συνδρομή στην Apple Music, θα καταφέρει να αυξήσει κάπως τους συνδρομητές, είπε. Όμως εκτίμησε πως η νέα υπηρεσία πιθανότατα «δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα της Apple από συνδρομές».

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *