Η επιστημονική γνώση πίσω από το μυστήριο των Βερμούδων!

Πολύ είναι το μελάνι που έχει χυθεί από επιστήμονες, συγγραφείς αλλά και δημοσιογράφους προσπαθώντας να εξηγήσουν τις μυστήριες εξαφανίσεις στο «Τρίγωνο των Βερμούδων».

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλώριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά καιρούς, στα όρια του περίφημου Τριγώνου των Βερμούδων έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνη διάφορα πλοία και αεροπλάνα, διαφορετικών μεγεθών αλλά με έμπειρα πληρώματα, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά.

Οι θεωρίες που έχουν προταθεί προκειμένου να εξηγηθεί το φαινόμενο ποικίλλουν από απλές γεωφυσικές εικασίες μέχρι περίπλοκα σενάρια συνωμοσιολογικού χαρακτήρα.

 Μια πρόσφατη ανακάλυψη των επιστημόνων, ίσως δώσει την απάντηση στο μυστήριο.

Έτσι σύμφωνα με επιστήμονες, όπως αναφέρει η Daily Mail, εξαγωνικά σύννεφα που δημιουργούν τρομακτικές “εκρήξεις ανέμων” που φτάνουν τα 275 χιλιόμετρα την ώρα, ίσως ευθύνονται για τις εξαφανίσεις πλοίων κα ιαεροπλάνων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» χάνονται κατά μέσο όρο 4 αεροπλάνα και 20 πλοία κάθε χρόνο.

Ισχυρίζονται ότι όταν ξεσπά μία τέτοια ανεμοθύελλα, μπορεί να βυθίσει πλοία και να οδηγήσει τα αεροπλάνα σε συντριβή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος Randy Cerveny, στη Mirror, είπε στην Mirror, οι σχηματισμοί νεφών πάνω από τον ωκεανό είναι στην ουσία βόμβες αέρα.

Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί έντονα καθοδικά ρεύματα αέρα. Είναι ουσιαστικά εκρήξεις καθοδικού ανέμου από την βάση των νεφών και χτυπούν τον ωκεανό και κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα κύματα, τα οποία μπορεί να γίνουν τεράστια με την αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι τέτοιοι τεράστιοι σχηματισμοί νεφών εμφανίζονται στο δυτικό μέρος των Βερμούδων και εκτείνονται σε απόσταση από 20 έως 55 μίλια. «Τις περισσότερες φορές αυτοί οι σχηματισμοί δεν είναι ορατοί από την επιφάνεια της θάλασσα και σχηματίζονται τυχαία» είπε ο μετεωρολόγος του πανεπιστημίου του Colorado, Steve Miller.

Πηγή: parapolitika.gr