Ημέρα του Φαρμακοποιού αύριο – Δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου στον Λευκό Πύργο

Μια πρωτότυπη δράση με κεντρικό σύνθημα «Έλα στο φαρμακείο-Ρώτα τον φαρμακοποιό σου» διοργανώνει αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στο χώρο του Λευκού Πύργου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.

Πρόκειται για την «Ημέρα του Φαρμακοποιού» κατά την οποία οργανώνεται το στήσιμο ενός μεγάλου εικονικού φαρμακείου. Σε αυτό θα υπάρχουν πέντε θεματικές γωνιές παροχής εξειδικευμένων συμβουλών (“advisorycorners”). Εθελοντές φαρμακοποιοί θα δίνουν γενικές οδηγίες στους πολίτες για διαχείριση και συμμόρφωση στη φαρμακοθεραπεία, συμβουλές για θέματα ομορφιάς κι ευεξίας, ενώ θα ενημερώνουν για ζητήματα όπως διακοπή καπνίσματος, γαστρεντερικά προβλήματα, κρυολόγημα, φλεβική νόσος και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στόχος του Συλλόγου είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, προβάλλοντας τις υπηρεσίες συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο.

Εκτός από τα “advisorycorners”, θα υπάρχουν και ενημερωτικά σταντ (infodesks) εταιρειών των οποίων τα προϊόντα διανέμονται από τα φαρμακεία, ενώ θα δίνεται και ειδικό έντυπο υλικό του ΦΣΘ. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια στο ραδιόφωνο και τα socialmedia

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *