Καλαμαριά: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο κατηγορούμενος

Την πόρτα της πρώτης τακτικής ανακρίτριας πέρασε την Τετάρτη το μεσημέρι ο κατηγορούμενος, που όπως φάνηκε στο βίντεο, απώθησε τον Νίκο Τριγλιανό την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Απόλλωνα, με τον τελευταίο να πέφτει από τις σκάλες και να βρίσκει τραγικό θάνατο. 

Ο 70χρονος, που με βάση την εισαγγελική πρόταση αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκ προθέσεως ανθρωποκτονίας, απολογήθηκε τονίζοντας ότι δεν είχε κανένα απολύτως δόλο, ούτε σκοπιμότητα να προβεί σε αυτή την πράξη και ότι στόχος του ήταν απλά να απομακρύνει το θύμα από το σημείο, όπου διαπληκτιζόταν με άλλους φιλάθλους. Μετά το πέρας της διαδικασίας, η ανακρίτρια αποφάσισε ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, έως ότου οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Χάρης Βεργούλης, θεώρησε μάλιστα την απόφαση ενδεικτική της πιθανότητας η κατηγορία να αλλάξει και από «ανθρωποκτονία από πρόθεση» να μετατραπεί σε  «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», κάτι που θα φανεί αν θα συμβεί με την έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών και Πλημμελειοδικών, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του ακροατηρίου.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι συνήγορος πολιτικής αγωγής θα αναλάβει στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας. 

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *