Κάποιος σου μιλάει, ΑΚΟΥΣ;

Κυκλοφορώντας στα μπαράκια και στα στέκια της πόλης αντικρίζεις μια γνώριμη και επαναλαμβανόμενη εικόνα. Μόνοι άντρες και μόνες γυναίκες σε παρέες που δήθεν διασκεδάζουν απορροφημένοι στην οθόνη του κινητού τους. Η πρώτη τους έγνοια είναι να κάνουν τσεκ ιν και έπειτα να βγάλουν πολλές φωτογραφίες – ως επί το πλείστον selfies – ή στην καλύτερη περίπτωση κυνηγούν τον φωτογράφο του μαγαζιού για να ποζάρουν για φωτογραφίες με χαμογελαστά πρόσωπα, τις οποίες φυσικά περιμένουν να ανεβούν στη σελίδα του facebook του μαγαζιού και κάποιες απ’ αυτές να γίνουν φωτογραφίες προφίλ.

Και η ώρα κυλάει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ούτε καν σηκώνουν το βλέμμα τους από τη οθόνη του κινητού για να δουν τι παίζει γύρω τους. Η όποια «επικοινωνία» έχει πλέον παγώσει και τώρα ο καθένας ξεχωριστά έχει πιάσει και συζήτηση στα μέσα δικτύωσης με άλλα άτομα, τα οποία δεν είναι καν παρόντα στον πραγματικό χωροχρόνο.

Άραγε αυτή η εικόνα της διασκέδασης είναι μια ψευδαίσθηση για εμάς τους ίδιους και απάτη για τους άλλους;

Μήπως θέλουμε να δείξουμε σε κάποιους που δεν βρίσκονται εκεί ότι περνάμε καλά, αλλά στην πραγματικότητα δε διασκεδάζουμε;

Μήπως σε όλη αυτήν την προσπάθεια χάνουμε την απόλαυση της στιγμής;

Νομίζω ότι το να είμαστε ενεργοί στα social media, μας καθιστά αμήχανους και αδέξιους στον πραγματικό κόσμο. Είναι πιο σημαντικό να συλλέγουμε εμπειρίες, να επικοινωνούμε με τους άλλους και να διασκεδάζουμε με τα ερεθίσματα που παίρνουμε από τους ανθρώπους και από το χώρο που βρισκόμαστε εκείνη τη στιγμή. Μπορούμε να απολαύσουμε με ηρεμία ένα ποτό, να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε και κυρίως να φλερτάρουμε.

Σκέψου πώς μπορεί να πλησιάσει κάποιος που κοιτάζει επίμονα αρκετή ώρα, όταν εμείς ούτε μια ματιά δεν έχουμε ρίξει γιατί τα βλέπουμε όλα μέσα από μια οθόνη. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας πλησίασε κανένας. Πώς θα γίνει αυτό αν δεν δοθεί η αφορμή; Εξάλλου δεν είναι καθόλου ελκυστική η εικόνα ενός ανθρώπου που έχει τα μάτια του κολλημένα στο κινητό.

didyounoticeme

Στο τέλος γυρνώντας σπίτι σου, βλέπεις πόσα likes έχεις μαζέψει απ’ το τσεκ ιν σου, στο οποίο γράφεις ότι περνάς τέλεια και ότι γίνεται χαμός, αλλά μάλλον νιώθεις ένα κενό, γιατί ούτε χάρηκες τους φίλους σου, ούτε διασκέδασες ουσιαστικά.

Όταν είσαι έξω με παρέα, ασ’ το στην άκρη το κινητό και τις social απάτες και ίντριγκες γιατί σίγουρα στη γωνία ή κάτω από τη μύτη σου σε περιμένει κάτι πολύ πιο ενδιαφέρον να σκεφτείς, να πράξεις ή να γνωρίσεις και να επικοινωνήσεις. Ζήσε την όλη φάση! Διασκέδασε με την παρέα σου! Μίλησε, Χόρεψε, Φλέρταρε!

…Γιατί You Only Live Once!

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%b1

Διαβάστε προηγούμενα άρθρα:

Πώς σου δείχνει ένας άντρας ότι σε θέλει;

Δίλημμα: Επανασύνδεση μετά τον χωρισμό;

Από φίλοι εραστές: Αξίζει να ρισκάρετε τη φιλία σας για τον έρωτα;