Κάθε αρχή και… Δική σου!

Φτάσαμε λοιπόν, νέος μήνας, καινούριο έτος! Μετρήσαμε δώδεκα ολόκληρους μήνες και η αλλαγή μας βρήκε να αγκαλιαζόμαστε, να ευχόμαστε και να ελπίζουμε. Σε καθετί καινούριο δράττουμε την ευκαιρία να ονειρευτούμε, να θέσουμε νέους στόχους, να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτή αρχή θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες αλλαγές και την εκπλήρωση των επιθυμιών μας.

Κάθε νέο έτος είναι κι ένα καινούριο βιβλίο για τη ζωή μας. Κάθε μέρα ξεκινάμε να γράφουμε όλα όσα επιθυμούμε και κάθε σελίδα αποτελεί μια ευχή, έναν στόχο που θέλουμε να δούμε να εκτυλίσσεται στην πραγματικότητα. Ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από το σώμα και την ψυχή. Ωστόσο βασική λειτουργία της ψυχής αποτελεί η επιθυμία. Έτσι κι εμείς αρχίζουμε να διεκδικούμε και να δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των ”Θέλω” μας.

6a00e009989f8f883301bb07cda07a970d.jpg

Τι κι αν ο χρόνος που έφυγε άφησε πίσω του μισοτελειωμένα όνειρα κι ευχές; Είμαστε εδώ, σε μια καινούρια αρχή να οργανώσουμε την ζωή μας και να καταφέρουμε ότι πραγματικά θεωρούμε πως θα μας επιφέρει την ευτυχία και την ολοκλήρωση μέσα μας. Ξεκινώντας από τα απλά και βασικά- θεμέλια θα λέγαμε, γι’ όλα αυτά.

 Πάνω απ’ όλα την υγεία μας κι όλα τ’ άλλα έρχονται,  θ’ ακούσεις συχνά αυτές τις ημέρες, που η ανταλλαγή ευχών πρωταγωνιστεί. Είναι καιρός να κοιτάξεις την υγεία σου, να λύσεις ότι σε απασχολεί ακόμη κι αν χρειαστεί να επισκεφτείς κάποιον ειδικό. Άρχισε να βάζεις πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου, διώξε το άγχος και και την ρουτίνα από πάνω σου και κάνε  ότι σ’ ευχαριστεί και σε ηρεμεί. Μην παραμελείς τον εαυτό σου, βρες διεξόδους και φρόντισε τόσο την σωματική όσο και την ψυχική σου υγεία.

Οργάνωσε ένα ταξίδι! Τι πιο όμορφο και επιμορφωτικό; Ένα ταξίδι είναι πάντα διαθέσιμο να σε γεμίσει εμπειρίες, να σε διδάξει, να σου μάθει κουλτούρες, να γεμίσει το μυαλό σου με καινούριες εικόνες. Είναι κάτι το οποίο δεν θα σβηστεί ποτέ από μέσα σου, αφού οι όμορφες αναμνήσεις θα τριγυρνάνε στο μυαλό σου και θα σε κάνουν να νοσταλγείς αλλά και να χαμογελάς γι’ ότι κάποτε έζησες.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο που εύχομαι όλοι με την νέα χρονιά να βιώσουν ή όσοι το έχουν να το εξελίξουν είναι ο έρωτας! Τι πιο όμορφο για έναν άνθρωπο να σε αγαπούν και να σε νοιάζονται; Ένας άνθρωπος αρκεί να σου πληρώσει όλο σου το μέσα και να κολλήσει όλα τα σπασμένα σου κομμάτια. Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να είσαι ερωτευμένος και πόσο μάλλον να είσαι με αυτόν που είναι κι αυτός μαζί σου. Να μοιράζεσαι τη  ζωή σου, τα καλά και τ’ άσχημα, να είστε εκεί ο ένας για τον άλλον ενωμένοι και κάθε μέρα να είναι βγαλμένη σαν από παραμύθι.

Ακόμη με τη νέα χρονιά θα ήταν πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τους ανθρώπους της ζωής σου. Απέβαλλε τους τοξικούς ανθρώπους από την καθημερινότητα σου και εμπλούτισε τα θεμέλια των σχέσεων σου με τους ανθρώπους που πραγματικά αξίζουν να βρίσκονται δίπλα σου. Αν δεν μπορείς, για οποιονδήποτε λόγο, να τους αποβάλλεις, θέσε όρια. Όρια ξεκάθαρα που θα σε προστατεύουν και απροσπέλαστα. Βρες τις ισορροπίες στις φιλίες σου, στην οικογένεια σου, στην δουλειά σου και γενικά σε όποια σχέση αξίζει και υπάρχει στη ζωή σου.

Με αφορμή το νέο έτος, θέλω κάθε μέρα να ξυπνάμε και να βάζουμε νέους στόχους. Τα βράδια μας να τα γλέντάμε όπως εκείνο της αλλαγής του χρόνου και όλα τα όνειρα που κάναμε εκείνη την πρώτη μέρα να προσπαθήσουμε να τα πραγματοποιήσουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, απ’ όλα αυτά που θελήσαμε κι αμελήσαμε την προηγούμενη χρονιά. Είναι καιρός να πετάξουμε το παλιό βιβλίο και ν’ αρχίσουμε να γράφουμε το καινούριο, ξάνα από την αρχή.

Στην ζωή τρία πράγματα φεύγουν και δεν ξανά έρχονται. Ο χρόνος που περνά, τα λόγια που είπες ή που δεν τόλμησες να ξεστομίσεις και οι ευκαιρίες που δεν άρπαξες. Δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή από το ΤΩΡΑ! Να είμαστε αισιόδοξοι και δυνατοί, να έχουμε την υγεία μας κι όλους αυτούς που μας αγαπάνε κοντά μας.

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα                                                                                                                 ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα. »

Ν. Καζαντζάκης

 

Διαβάστε επίσης : 

Χριστούγεννα ΜΑΖΙ !

Τα βράδια μαζί σου, τα περιμένω σαν τρελός.

Βάφτισε τις επιλογές σου, με τ’ όνομα σου.