Καθηγητής Παθολογίας στο ΡΘ: Περιορίστε τις μετακινήσεις – Σκληρό lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Για την πανδημία μίλησε σήμερα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Παθολογίας του ΑΠΘ Χρήστος Σαββόπουλος.

Με φόντο την κακοκαιρία, έκανε λόγο για μία ευκαιρία να περιορίσουμε σημαντικά τις μετακινήσεις μας και να μείνουμε σπίτι. Προειδοποίησε πως οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη μετάδοση των ιώσεων άρα και της πανδημίας.

Δεδομένου ότι τα καταστήματα το σαββατοκύριακο είναι κλειστά και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει από τις 6 το απόγευμα ο κ. Σαββόπουλος συνέστησε να αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς και να μείνουμε στη ζέστη του σπιτιού μας και να απολαύσουμε δραστηριότητες που δεν θα μπορούσαμε υπό άλλες συνθήκες.

Σε ότι αφορά στη Θεσσαλονίκη είπε ότι δικαίως δεν αποφασίστηκε σκληρό lockdown ωστόσο προειδοποίησε πως αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Περιγράφοντας την κατάσταση της Θεσσαλονίκης είπει προ 10 ημερών οι εισαγωγές ήταν πέντε την ημέρα και σήμερα είναι δέκα. Μπορεί οι αριθμοί να είναι μικροί αλλά πρόκειται για διπλασιασμό επισήμανε και σε συνδυασμό με το διπλασιασμό του ιικού φορτίου στα λύματα κάνουν την κατάσταση ‘ευθραυστη’ και δεν δικαιολογεί κανέναν εφησυχασμό.

Πηγή