Κρίσιμες ώρες για την συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης

Τελεσίγραφο ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την προσεχή Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στέλνουν σε ΟΑΣΘ και υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των τριών τελευταίων μηνών.

Όπως αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίασή του το ΔΣ του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι ξεκινούν την Πέμπτη την επίσχεση, «απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων από τον ΟΑΣΘ και παράλληλα την υλοποίηση του μηνύματος του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου με διάλογο με κοινωνικούς και μαζικούς φορείς και πολίτες, καθώς το αρμόδιο και εποπτεύων τον ΟΑΣΘ υπουργείο, αρνείται να μας συναντήσει προς συζήτηση και εξεύρεση λύσεων».

Ακόμη, σε πολυσέλιδο ενημερωτικό υπόμνημα που εξέδωσαν, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό επισημαίνουν πως, εάν τα δεδουλευμένα καταβληθούν αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη, η επίσχεση εργασίας θα ανασταλεί. Μάλιστα, όπως τονίζουν, αμέσως μετά θα αναλάβουν τις αναγκαίες και ικανές πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση και συμφωνία Δημοσίου και ΟΑΣΘ «σε κοινά αποδεκτή και δίκαιη λύση, επί όλων των συσσωρευμένων προβλημάτων και αποτροπής ανάπτυξης αντίστοιχων ή οποιασδήποτε άλλης μορφής προβλημάτων στο μέλλον».

Καμπανάκι για λουκέτο τον Δεκέμβριο

Εξάλλου, το Συνδικάτο προειδοποιεί ότι, ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο, ο Οργανισμός μπορεί να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του, εάν δεν προωθηθούν «τάχιστα» οι διαβουλεύσεις μεταξύ Δημοσίου και ΟΑΣΘ, αλλά και η διαμόρφωση ενός προγράμματος ορθολογικής λειτουργίας.
Μάλιστα, όπως σημειώνει στο υπόμνημά του, μία τέτοια εξέλιξη θα επέφερε «σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης και στον βιοπορισμό 2.300 εργαζόμενων και των οικογενειών τους».

Διαβάστε τη συνέχεια στο voria.gr