Μείωση 10% στην τιμή του Φυσικού Αερίου τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

Μείωση περίπου 10% στην τιμή του φυσικού αερίου για τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρσι ανακοινώνουν οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση η τιμή του φυσικού αερίου για τον μήνα που διανύουμε είναι στα 0,534 €/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και 0,537 €/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλίας.
Μάλιστα, το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 η τιμή συνολικά μειώθηκε περίπου κατά 18%.

Με την εφαρμογή της αναπροσαρμογής του κόστους μεταφοράς αερίου επισημαίνεται ότι η αύξηση που θα προκύψει είναι μικρή και συγκεκριμένα 1,21% για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ( 0,541 €/Νm3 από 0,534 €/Nm3 ) και 1,81% για την ΕΠΑ Θεσσαλίας ( 0,547 €/Νm3 από 0,537 €/Nm3), τελική τιμή προς τους οικιακούς καταναλωτές αυτόνομης θέρμανσης, που είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών. Η μεταβολή θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 01/01/2017 καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε για το φυσικό αέριο, αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.

Αυτό  μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή κατά 5,5 λεπτά ανά κυβικό, γεγονός που ενισχύει τη διαχρονική υπεροχή του έναντι άλλων μορφών ενέργειας.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της ότι με βάση τα παραπάνω, η χρήση του φυσικού αερίου για ακόμη μια χρόνια είναι η πιο οικονομική και πλέον συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση των νοικοκυριών ενώ παράλληλα αποτελεί σύμμαχο των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και των εμπορικών καταναλωτών.

«Έως σήμερα το φυσικό αέριο εξακολουθεί να είναι το πιο οικονομικό, ανταγωνιστικό και ευέλικτο καύσιμο, συνεχίζει να  απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και είναι η πρώτη επιλογή για τη θέρμανση των νοικοκυριών, όπως φαίνεται και από τις διαρκώς αυξανόμενες συμβάσεις σύνδεσης στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία όπου αναμένεται να συνδεθούν κατά το μήνα Οκτώβριο περισσότερα από 1.800 νοικοκυριά. Παράλληλα ολοένα και περισσότεροι Δήμοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και ζητούν την επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές», αναφέει η ανακοίνωση.

Πηγή: voria.gr