Ο Gregory W. Pfleger νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει την άφιξη του νέου προξένου κ. Gregory W. Pfleger, Jr, (Γκρέγκορι Φλέγκερ) που διαδέχεται την κ. Rebecca A. Fong. Πριν την τοποθέτησή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Pfleger υπηρέτησε ως διευθυντής στο γραφείο για θέματα των χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τις κυβερνήσεις Obama και Trump.

Από το ξεκίνημά του στο Υπουργείο Εξωτερικών το 2006 έχει υπηρετήσει στη Ντουσαμπέ, Τατζικιστάν, στη Σανγκάη, Κίνα, στην Υπηρεσία για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία, καθώς και στο Κίεβο, Ουκρανία. Πριν ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα είχε υπηρετήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Ρωσία (2000-2002).

Ο κ. Pfleger μιλάει ελληνικά και ρωσικά, και έχει μελετήσει την ουκρανική και κινεζική γλώσσα. Είναι απόφοιτος Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας και Πολιτικών Μελετών από το Πανεπιστήμιο Rice καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ρωσικές και Μετά-Σοβιετικές Σπουδές από το London School of Economics. Κατάγεται από την πολιτεία του New Jersey και έχει μία κόρη. (Πηγή)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *