Σηκώστε το κεφάλι ψηλά, ο σμηναγός Στράλης έρχεται Θεσσαλονίκη!

Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί και φέτος για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team).

photos_airshow_043.jpg

Η επίσημη επίδειξη με το αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. Δεν έχει οριστεί ποια ημέρα θα λάβει χώρα η δοκιμαστική πτήση.

Φέτος την αεροπορική επίδειξη αναμένεται να πραγματοποιήσει ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Τα τελευταία χρόνια η Ομάδα  F-16 Demo Team εντυπωσιάζει τους Θεσσαλονικείς με την παρουσία της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς.Κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπάρχει και ομάδα υποστήριξης εδάφους, η οποία βρίσκεται κοντά στο χώρο της παρέλασης.

mediadefaultimagesphotos_theteam_008.jpg

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών.

Πηγή: voria.gr