Ο Σπίρτζης φταίει για την ταλαιπωρία σας

Χειρόφρενο επ’ αόριστον από σήμερα στον ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ απαντούν στα χαιρετίσματα του Σπίρτζη και στις δήθεν δεσμεύσεις του με χειρόφρενο διαρκείας.Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΟΑΣΘ
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2016 στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταξύ του Υπουργού κ. Σπίρτζη και του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου ΕΚΘ, της Διοίκησης του ΟΑΣΘ και του εκπροσώπου εργαζομένων, οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν με την εκτίμηση για δέσμευση του υπουργού, ότι έως την Παρασκευή 25.11 θα καταβληθούν στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ τουλάχιστον μέρος των οφειλόμενων μισθών. Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις όλων των ως άνω εκπροσώπων των φορέων της πόλης μας, αμέσως μετά τη συνάντηση. 
Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη.
Σήμερα Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία παραμένουμε απλήρωτοι για τρίτο συνεχή μήνα και σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τέταρτο μήνα, χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Όλες οι προσπάθειές μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και η επαναλαμβανόμενη καλή διάθεση και υπομονή που επιδείξαμε, με συνεχή αναβολή των απεργιακών κινητοποιήσεων προς αποφυγή της ταλαιπωρίας της πόλης και του επιβατικού κοινού, αγνοήθηκαν απ’ αυτούς που έχουν την ευθύνη και τη δυνατότητα να αποτρέψουν την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών.
 Ο εμπαιγμός συνεχίζεται…
Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προς εξασφάλιση του βιοπορισμού των 2.300 οικογενειών μας, αναγκαζόμαστε να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα της διεκδίκησης καταβολής των δεδουλευμένων μας των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, στρεφόμενοι κατά του ΟΑΣΘ με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας.
Από αύριο Σάββατο 26 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκινάμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της καταβολής των δεδουλευμένων νόμιμων αποδοχών μας, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης, ότι υπεύθυνος για την ταλαιπωρία τους είναι ο υπουργός Υποδομών και ότι είναι αυτός που με ενέργειές του για την άμεση εκταμίευση μέρους οφειλομένων στον ΟΑΣΘ, μπορεί και να τις αποτρέψει ή και να τις ελαχιστοποιήσει.
Τελικά σ’ αυτή τη χώρα οι δεσμεύσεις αποτελούν ανεκπλήρωτες και ανεύθυνες υποσχέσεις;