Οι μεγαλύτερες νίκες του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο “Χαριλάου”

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης μετράει για το πρωτάθλημα 19 νίκες επί του ΠΑΟΚ. Οι δύο μεγαλύτερες (από άποψη διαφοράς τερμάτων) νίκες των «κίτρινων» εντός έδρας ήταν οι εξής: Πρώτη το 5-1 στις 17/02/1966 και δεύτερη το αλησμόνητο 4-0 στις 01/11/2000.

Στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια, Άρης αγνοούσε τι εστί νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής που συστάθηκε το 1959 επί του αιωνίου αντιπάλου, αλλά πήρε το αίμα του πίσω το Φεβρουάριο του 1966. Αλεξιάδης και Ψηφίδης άνοιξαν το σκορ, μείωσε προς στιγμήν ο Κούδας σε 2-1 αλλά μέσα σε δέκα λεπτά οι κίτρινοι καθάρισαν το παιχνίδι πετυχαίνοντας τρία γκολ (δυο ο Συρόπουλος και ένα ο Χατζηκώστας).

Στο μεταγενέστερο παιχνίδι οι «κίτρινοι» έβρισκαν απέναντι τους με προπονητή τον Γιώργο Φοιρό, τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Θωμάς Κυπαρίσης άνοιξε το σκορ στο 39’ με αριστερό πλασέ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κυζερίδης «έσπασε» την μπάλα και ο Κούτσης με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης πέτυχε άλλα δύο γκολ. Ο Γιώργος Κολτσίδας θύμισε… Ρομπέρτο Μπάτζιο στο 49’ και σαν σε προπόνηση έκανε το 3-0. Για να ολοκληρώσει το θρίαμβο στο 71’ ο Άγγελος Χαριστέας δείχνοντας τα τέσσερα δάχτυλα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Πραγματικό πανδαιμόνιο στο Χαριλάου… (Πηγή)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *