ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ

Και φέτος, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης καλεί τη συμμετοχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 83ης Δ.Ε.Θ., με σχετική ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Συναδελφισσες- Συνάδελφοι

Ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάνει το μαύρο- άσπρο και να μας πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς, επιστράτευσε για μια ακόμα φορά, την γνωστή ρητορική του, αυτή της διασποράς αυταπατών. Τα δύσκολα, μας είπε με λίγα λόγια, τα αφήνουμε πίσω μας, η “δίκαιη” ανάπτυξη θα φέρει την επιστροφή στην “κανονικότητα”, το φως στο τούνελ πια φαίνεται..
Η καθημερινότητά μας, η πραγματικότητα όμως, τους διαψεύδει. Το βλέπουμε, το ζούμε όλοι στο πετσί μας, τι κούφια λόγια είναι όλα αυτά.
Οι 700 και πλέον αντιλαϊκοί νόμοι που ψηφίσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τσάκισαν δικαιώματα ΚΑΙ ζωές, θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας, κανέναν δε θα καταργήσουν. Η “δίκαιη” ανάπτυξη (δίκαιη για ποιους ακριβώς;) σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060(!)

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΜΟΝΟ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ Σ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..

Γνωρίζουμε πια όλοι ότι “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”, που λέγονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελούν προπέτασμα καπνού, προκειμένου να κρύψουν την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, τον περιορισμό και στο τέλος την κατάργηση των ΒΑΕ, το τσάκισμα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την επίθεση στην λαϊκή κατοικία μέσω των πλειστηριασμών, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Το γεγονός ότι φέτος θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών 50.000 παιδιά (!). Τις μαζικές απολύσεις των συναδέλφων μας συμβασιούχων που δούλευαν στους δήμους πάνω από 4 χρόνια. Την απαξίωση των υπηρεσιών προκειμένου να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους, την εντατικοποίηση καθώς και τις συνθήκες εργασίας (τις περισσότερες φορές χωρίς ΜΑΠ), που φέρνουν τα εργατικά ατυχήματα στην ημερήσια διάταξη… και δυστυχώς ο κατάλογος είναι μακρύς.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Μέσα σε τούτο το ζοφερό κλίμα, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, περνάμε στην αντεπίθεση. Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο μπροστά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ένα συλλαλητήριο που πρέπει να αποτελέσει μια ηχηρή, αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης, στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, επιχειρηματικών ομίλων.
Μιας ΔΕΘ που φέτος είναι “αφιερωμένη” στα αμερικανικά μονοπώλια και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα έρθουν να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους.

Συνάδελφοι ,
Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να περιμένουμε – βυθισμένοι στους καναπέδες μας να μας σώσουν “επίδοξοι μεσσίες”. Ας μην τους κάνουμε την χάρη. Ας διοχετεύσουμε τον θυμό μας, την δίκαιη αγανάκτηση μας, προς την σωστή κατεύθυνση, γιγαντώνοντας το σωματείο, συμμετέχοντας σε όλες τις δράσεις του, επιλέγοντας τον δρόμο του αγώνα, για μια καλύτερη ζωή.
Συνάδελφοι δε μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε θεατές, πρέπει να παλέψουμε για να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να παλέψουμε για μια ζωή με δικαιώματα, για μια ζωή που μας αξίζει, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των παιδιών μας, κόντρα στα κέρδη των λίγων.
Οργανωμένα λοιπόν, μαχητικά, με το κεφάλι ψηλά απαιτούμε:
• Καμία απόλυση συμβασιούχου, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
• Την μη κατάργηση των ΒΑΕ και την ένταξη σ’ αυτά και άλλων ειδικοτήτων
• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών- αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια
• Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
• Την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
• Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Ακόμα απαιτούμε:
• Δομές προσχολικής αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση με μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
• Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής θωράκισης, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο μέλλον.

κανένας συμβιβασμός με την μίζερη ζωή,
καμμιά αναμονή
συνάδελφοι όλοι στους δρόμους

συμμετέχουμε μαζικά
στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
στις 8/9 στην πλατεία Αριστοτέλους στις 18:00
(προ συγκέντρωση στις 17:30
μπροστά στο “Ηλέκτρα”)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *