Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Infinite Racing στον διαγωνισμό “F1 in Schools 2016”

Η Ελληνική ομάδα Infinite Racing, των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τελικό του F1 in schools μεταξύ 39 ομάδων από 23 χώρες. Συγκεκριμένα η Infinite Racing  μάζεψε συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837 της Infitube από την Αυστραλία και της Γερμανικής Endeavour που κατετάγη 3η με 770,5 βαθμούς. Επίσης υπήρχε και 2η Ελληνική συμμετοχή στον τελικό, η Aeolus Racing, που πήρε την 7η θέση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές μέσα από την ενασχόληση τους αυτή καταφέρνουν να λειτουργούν ομαδικά, συντονισμένα και να σχεδιάζουν ένα σαφές business plan που πρέπει να υλοποιηθεί. Ακόμη αποκτούν γνώσεις διαχείρισης έργων, έρχονται σε επαφή με τον τομέα του marketing και αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας και της επικοινωνίας, καθώς συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο.

Ως προς την κατασκευή οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες 3 και 6 μελών με ξεχωριστές αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής μοντέλου F1, κατασκευαστής μοντέλου F1, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων.