Παγκόσμια Πρωτοτυπία από τη «Σχολή Οδηγών Βαγγέλης»

Μία παγκόσμια πρωτοτυπία από τη «Σχολή Οδηγών Βαγγέλης», η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Αμφιπόλεως 24 με Δορυλαίου 55 στην Κ. Τούμπα.

Η «Σχολή Οδηγών Βαγγέλης» κινηματογράφησε ένα video διάρκειας 45’ με τεχνικές εκπαίδευσης νέων οδηγών, οι οποίες αποτελούν χρήσιμο σύμβολο για κάθε νέο/-α οδηγό και όχι μόνο.

Το allinSKG στηρίζοντας κάθε πρωτοποριακή ιδέα ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της Σχολής Οδηγών, κ. Χρήστο Βαγγέλη σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Κ. Βαγγέλη πείτε μας καταρχήν το ιστορικό της «Σχολής Οδηγών Βαγγέλης», από πότε δραστηριοποιείται στο χώρο, πού εδρεύει και τι υπηρεσίες παρέχει;

Η Σχολή μας δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης οδηγών από το 1976. Είναι μία οικογενειακή επίχειρηση, που ξεκίνησε από τον πατέρα μου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε είναι της εκπαίδευσης νέων οδηγών για όλα τα τροχοφόρα, αλλά κυρίως για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Θα μας βρείτε στην οδό Αμφιπόλεως 24 με Δορυλαίου 55 γωνία, στην Κ. Τούμπα και στο τηλέφωνο 2310 922-556.

Πώς συλλάβατε την ιδέα να φτιάξετε ένα video εκπαίδευσης, με τεχνικές παρκαρίσματος;

Από την καθημερινή μου παρουσία στους δρόμους της πόλης παρατήρησα την ανάγκη που έχει ένας νέος κυρίως οδηγός να μάθει κάποια πράγματα οδικής συμπεριφοράς, καθώς και τεχνικές στάθμευσης, οι οποίες εμπεριέχονται μέσα στο video.

Χωρίς να θέλω να φανώ προκατειλημμένος, πιστεύω ότι το video θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά στις γυναίκες οδηγούς, οι οποίες φαίνεται ότι δεν μπορούν να παρκάρουν εύκολα.

Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η αλήθεια είναι πως το διαπίστωσα, όταν παρατήρησα ότι δεν υπάρχει άλλος συνάδελφος παγκόσμια που να έχει δημιουργήσει video με τις τεχνικές της εκπαίδευσης. Αρχικά, το video ήταν διαθέσιμο για πώληση, και σήμερα μετά από δύο χρονιά, το διαθέτουμε online στο site της Σχολής, καθώς και στο youtube.

Στόχος της Σχολής Οδηγών που διατηρείτε είναι η εκπαίδευση νέων οδηγών, οι οποίοι θα βγουν αύριο με τα οχήματά τους στον δρόμο. Πείτε μας για το πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολουθείτε, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει ο υποψήφιος νέος οδηγός και το κόστος απόκτησης διπλώματος από τη σχολή σας.

Καταρχήν, ο υποψήφιος νέος οδηγός πρέπει να κάνει μία έρευνα αγοράς, η οποία δεν αφορά μόνο την τιμή, αλλά και την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει κάθε Σχολή Οδηγών, ρωτώντας φίλους και γνωστούς που απέκτησαν δίπλωμα πρόσφατα.

Όσο για τις τιμές, σκεπτόμενοι τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, διαθέτουμε κάποιες αρκετά οικονομικές τιμές, προσφέροντας προσφορές στα επιπλέον μαθήματα οδήγησης, καθώς ο κάθε νέος οδηγός έχει διαφορετική αντίληψη και ο αριθμός των μαθημάτων ξεπερνάει πολλές φορές τα 12.

Για τους οδηγούς που έχουν ήδη δίπλωμα, αλλά θέλουν να εξασκηθούν περισσότερο πρακτικά, έχετε κάποιο ειδικό πρόγραμμα;

Το ειδικό πρόγραμμα, το οποίο αναφέρετε είναι η οδήγηση με βάση πλέον την καθημερινή πρακτική, η οποία δεν είναι προσηλωμένη στο «πρωτόκολλο» των εξετάσεων και αφορά οδηγούς που ναι μεν έχουν δίπλωμα, αλλά έχουν καιρό να οδηγήσουν ή αντιμετωπίζουν πρακτικές δυσκολίες. Γι’ αυτό, λοιπόν, μέσω του video που δημιουργήσαμε, θα βοηθηθεί αρκετά να ξαναθυμηθεί κάποια πράγματα. Επίσης, φυσικά, μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε κάτοχος διπλώματος για κάποια επιπλέον μαθήματα.

Παρακολουθήστε το video εδώ: