ΠΕΔΚΜ: Δωρεά 100.000 ευρώ σε εξοπλισμό – υλικά για νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Τη μάχη κατά του κορωνοϊού στηρίζει  έμπρακτα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να ενισχύουν το ευαίσθητο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται καθημερινά από την εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδικότερα, στη χθεσινή συνεδρίαση του, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην προμήθεια και δωρεά υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού, ύψους 100.000 ευρώ, ενισχύοντας τα τέσσερα μεγάλα δημόσια Νοσοκομεία αναφοράς covid της Θεσσαλονίκης, στα οποία έχουν οργανωθεί και λειτουργούν ειδικές πτέρυγες για την νοσηλεία ασθενών προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό.

Ακόμη, με την ίδια απόφαση του, το Δ.Σ αποφάσισε να ενισχύσει στο μέλλον και άλλα δημόσια νοσοκομειακά ιδρύματα, καθώς όπως ανέφεραν οι Δήμαρχοι η μάχη με τον κορωνοϊό δεν θα τελειώσει σύντομα.

«Η ΠΕΔΚΜ στηρίζει έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Βοηθάμε με κάθε τρόπο, συμβάλλοντας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.