Περίπου 3 δισ. δολάρια το κόστος απόσυρσης του Galaxy Note 7 για την Samsung.

Aπώλειες περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα λειτουργικά της κέρδη ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει η Samsung για τα επόμενα δύο τρίμηνα, εξαιτίας της απόσυρσης του «έξυπνου κινητού» Galaxy Note 7.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για απόσυρση των συσκευών η μετοχή βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση σημειώνοντας βουτιά 8%, την μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας 8ετίας.Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά περίπου 17 δισ. δολάρια, καθώς οι επενδυτές είχαν «χωνέψει» την πιθανότητα να διακόψει την παραγωγής όλης της σειράς Galaxy Note.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, θα διατηρήσει σταθερό το προσωπικό της, αλλά και τον εξαγωγικό της στόχο για το 2016 η Samsung Vietnam παρά το γεγονός ότι η μητρική της εταιρία εγκαταλείπει την εμπορική προώθηση της συσκευής κινητού τηλεφώνου Galaxy Note 7, μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την ανάφλεξη της μπαταρίας του.

Η Samsung Electronics έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει το Note 7, ενώ δεν συμπληρώθηκαν δύο μήνες από την έναρξη της προώθησής του στην αγορά, παρά τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει η απόφαση αυτή, για την πορεία των οικονομικών της, σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών ΜΜΕ στη Νότια Κορέα.

Πηγή: insider.gr

AdTech Ad