Πόσο πιθανή είναι η λειτουργία του ΟΑΣΘ αύριο;

Λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ  αναμένεται να δοθεί σήμερα καθώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο φαίνεται πως αποδίδουν .

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν ώρα συντάσσεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να αποδοθούν τα χρήματα από το ΦΠΑ, τα οποία υπολογίζονται στα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στην εκπομπή της TV100, “Δημότης online”, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, τόνισε πως αν πέσουν οι υπογραφές σήμερα οι εργαζόμενοι δεν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις ακόμα και αν δεν δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Όπως είπε ο ίδιος μαζί με τα μέλη του δ.σ του συνδικάτου, περιμένουν  το τηλεφώνημα της γενικής γραμματέα του υπουργείο Μεταφορών, με το οποίο θα τους ενημερώνει ότι έχει υπογράψει την ΚΥΑ και την έχει στείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη προκειμένου να την συνυπογράψει.

Αν αυτό συμβεί εντός της ημέρας θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων προκειμένου να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αύριο.

Να σημειωθεί πως έχει προγραμματιστεί την Τρίτη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών, παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής, Μακεδονίας, Λάζαρου Κυρίζογλου και του πρόεδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη.

Πηγή:thestival.gr