Πότε ανοίγει το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;

Πιθανότατα την Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει να έρθει στην πόλη προκειμένου να εγκαινιάσει ο ίδιος τη λειτουργία του γραφείου το οποίο θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Το γραφείο θα στεγαστεί στο Διοικητήριο και οι σχετικοί χώροι έχουν ήδη ετοιμαστεί. Θα στελεχώνεται από ικανό αριθμό υπαλλήλων, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιο πολιτικό στέλεχος ή συνεργάτης του πρωθυπουργού θα προΐσταται σε αυτό.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή ο προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπει τα εγκαίνια να γίνουν την προσεχή Πέμπτη καθώς την ημέρα εκείνη υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για τον κ. Τσίπρα να ανέβει στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η ίδια πηγή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να τροποποιηθεί εάν προκύψει κάτι έκτακτο για την ημέρα εκείνη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι το γραφείο πρωθυπουργού να έχει σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο και να μην είναι απλός διεκπεραιωτής των αιτημάτων των τοπικών φορέων.

Στόχος είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να δίνει λύσεις, σε συνεννόηση πάντοτε με τα αρμόδια υπουργεία. Φυσικά, θα βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Στις προθέσεις του πρωθυπουργού είναι να ανεβαίνει και ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη συχνότερα και όχι μόνον κάθε Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι την εξαγγελία για την ίδρυση του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση την οποία είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών πριν από τη Διεθνή Έκθεση.

Πηγή: voria.gr