Πρόεδρος Terminal Link: Θα επενδύσουμε ώστε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να γίνει πύλη των Βαλκανίων

Την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει πύλη των Βαλκανίων έδωσε ο επικεφαλής της Terminal Link SAS, Φαρίντ Σαλέμ σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση με  φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον χώρο  του ΟΛΘ.

“Θα επενδύσουμε ώστε το λιμάνι να γίνει πύλη των Βαλκανίων.Θέλουμε καλύτερη σιδηροδρομική και οδική σύνδεση και 24ωρη λειτουργία των τελωνείων”, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ενθαρρυντική την ανταπόκριση από πλευρά των φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι “έχετε ωραία πόλη βρίσκεται σε μια σημαντική γεωστρατηγική τοποθεσία. Είναι ωραία να ζεις στη Θεσσαλονίκη” τόνισε.

Μεταξύ άλλων στη συνάντηση έδωσαν  το «παρών» ο πρόεδρος της Terminal Link SAS, Farid Salem, ο αναπληρωτης πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Boris Wenzel, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης.

Να προχωρήσουν γρήγορα οι επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ζήτησε από την επικεφαλής της Terminal Link, Φαρίντ Σαλέμ στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο.

«Τόνισα από την δική μου πλευρά τι περιμένουνε από το λιμάνι αυτό διότι το λιμάνι αυτό συνδέεται γεωστρατηγικά με πολλά σημεία του ορίζοντα. Μου έθεσαν ορισμένες υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη δική μας την πλευρά όπως είναι η οργάνωση της πλοηγικής υπηρεσίας εδώ, η σύνδεση με την Εγνατία, η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και η λειτουργία του τελωνείου σε 24ωρη βάση. Τους διαβεβαίωσα ότι θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχουν τέτοιες προσπάθειες»

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής ο κ. Σάλεμ τον διαβεβαίωσε ότι στο λιμάνι θα επενδύσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν προαναγγελθεί για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του λιμανιού ο οποίος είναι παλαιός.

«Τόνισα ότι θα πρέπει και αυτοί θα πρέπει και αυτοί να προχωρήσουν τις επενδύσεις διότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διψάει για ανάπτυξη».

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε από την πρώτη συνάντηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως περιμένει να δει με  αγωνία και ευχαρίστηση τα πρώτα πράγματα να γίνονται

“Ήταν μια τυπική και ουσιαστική συνάντηση. Η πρώτη επένδυση θα γίνει με την επέκταση της έκτης προβλήτας για να μπορεί να δέχεται πλοία μέχρι 16 μέτρα βάθος και έχουν στο νου την ανάπτυξη της κρουαζιέρας η οποία δεν μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή το λιμάνι της πόλης. Περιμένουνε με αγωνία και ευχαρίστηση να δούμε τα πρώτα πράγματα να γίνονται”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Στη διαβεβαίωση ότι η ΠΚΜ προχωρά σε όλα έχει δεσμευθεί για την ανάπτυξη του λιμανιού Θεσσαλονίκης, προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως είπε η Περιφέρεια έχει δεσμευθεί και προχωρά τη διασύνδεση του λιμανιού με το σιδηρόδρομο, καθώς και τη σύνδεση του λιμανιού οδικώς με δίκτυο την ενδοχώρα των Βαλκανίων.

“O κ. Σαλεμ τόνισε πως οι εταιρείες που διαχειρίζονται το λιμάνι  έχουν τη διάθεση να κάνουν πολύ περισσότερες επενδύσεις από αυτές που έχουν προαναγγέλλει. Ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα, όπως το τελωνείο αν είναι δυνατόν να δουλεύει και αυτό 24 ώρες καθώς και πλοηγούς”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πατουλίδου.

Μετά την συνάντηση έφτασε στον λιμάνι ο Ιβάν Σαββίδης, όπου παρέα με τον κ. Σαλέμ ξεναγήθηκαν με ελικόπτερο  στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Η Terminal Link SAS είναι θυγατρική της CMA CGM, είναι μελος της κοινοπραξίας των εταιριών  DIEP GmbH-Τerminal Link SAS και Βelterra Investments Ltd, που κατέχει και εκμεταλλεύεται το λιμάνι της πόλης.

Σημειώνεται ότι αύριο το διοικητικό συμβούλιο της Terminal Link για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας θα συνεδριάσει στους χώρους του ΟΛΘ.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *