Πρόγραμμα εκδηλώσεων επετείου αδελφοποίησης Μελβούρνης -Θεσσαλονίκης

Αυτή την Κυριακή ξεκινούν οι εκδηλώσεις που οργανώνει η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» για την 32 επέτειο της αδελφοποίησης Μελβούρνης-Θεσσαλονίκης.

Πρώτη εκδήλωση θα είναι τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής, την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 στις 3.00 μμ.

Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες Mαίρη Καλαϊτζή, Γιάννης Παπαγεωργίου και Παρασκευάς Μαυριανός, θα παρουσιάσουν τα έργα τους στη φετινή έκθεση Τέχνης και Ζωγραφικής, στα γραφεία της Ένωσης, 439 High Street, Northcote.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προσφερθούν αναψυκτικά.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ANZAC DAY

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, στις 3.00μμ., θα γίνει το αφιέρωμα υπό τον τίτλο «ANZAC DAY To Hell and Back – Anzac POW’s, Escapers, their Greek Helpers and the Thessaloniki POW Camp during the Second World War».

Η κεντρική ομιλία θα γίνει από τον ιστορικό Jim Claven, γραμματέα Lemnos Gallipoli Commemorative Committee, μέλος του Battle of Crete και του Greek Campaign Commemorative Council (Australia) και επίτιμο μέλος της Ένωσής μας.

Το εν λόγω ααφιέρωμα παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Battle of Crete και το Greek Campaign Commemorative Council (Australia) και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης στο κτίριο της τελευταίας, στο 168 Lonsdale Street Melbourne.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προσφερθούν αναψυκτικά.

Πηγή: neoskosmos.com