Ρομποτικό φίδι, προσομοιωτής διοδίων και άλλα πολλά στο περίπτερο του Νόησις στη ΔΕΘ

Καινοτομίες μαθητών από την Κεντρική Μακεδονία, με τις οποίες τα αντίστοιχα σχολεία συμμετείχαν στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που έγινε τον περασμένο Απρίλιο στο Νόησις, θα παρουσιαστούν στο περίπτερο 14 της 83ης ΔΕΘ στο stand του Νόησις από το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Στο σταντ θα μπορέσετε να δείτε το ρομποτικό φίδι που δημιούργησε η ομάδα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ –ΕΚ Αριδαίας, το οποίο δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό έκθεμα.

Ένα σύστημα μέτρησης σκολίωσης που επιτρέπει στο γιατρό να παρακολουθεί από απόσταση την εξέλιξη στην σπονδυλική στήλη, ο κηδεmanager, αλλά και μια εξαιρετική προσομοίωση αυτοματοποιημένου σταθμού διοδίων από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξανδρείας, είναι μερικά από τα εκθέματα που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ.

Από τις 8 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 14 στο stand του Νόησις παρουσιάζεται ακόμη η εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης από τα αραβικά στα ελληνικά, μια εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για το σχολικό βιβλίο της Ιστορίας που χρησιμοποιεί πολυμέσα για να κάνει ελκυστικότερο το σχολικό εγχειρίδιο, ένα  ρομποτικό σύστημα επιλεκτικής συγκομιδής με εφαρμογή στην αμπελουργία από το 5ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου επίσης ένα ενδιαφέρον σύστημα καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων μέσω Hydrobots που δημιούργησαν οι μαθητές  του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, είναι μερικές μόνο από τις καινοτόμες μαθητικές κατασκευές που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ. (Πηγή)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *