Σαν σήμερα το NBA υποδέχτηκε τον καλύτερο!

Όλοι οι μύθοι, για να είναι ολοκληρωμένοι, έχουν μια ονειρεμένη αρχή. Έτσι είναι και η πρώτη παρουσία του Μάικλ Τζόρνταν στα παρκέ του ΝΒΑ.

«Α star is Born» έγραψε το SI για την πρώτη του χρονιά και όλα έδειχναν ότι μοίρα είχε γράψει τους δικούς της στοίχους.

Στο ντραφτ του 1984 και σε ηλικία μόλις 21 χρονών οι Μπουλς επέλεξαν στην 3η θέση τον Μάικλ Τζόρνταν και έκαναν την επιλογή της ιστορίας τους.

Ο «Air» στις 26/10 του 1984 θα πατήσει για πρώτη φορά το παρκέ φορώντας την κόκκινη φανέλα με την οποία αργότερα θα «γραφτεί» στα κατάστιχα της ιστορίας με ολόχρυσα γράμματα.

Ο αντίπαλος ήταν οι Ουάσιγκτον Μπούλετς και ο Τζόρνταν δεν θα πτοηθεί από την πρεμιέρα του. Θα μπει μέσα και όπως έκανε πάντα και θα κάνει αυτό που ήξερε καλύτερα από τον καθένα.

Θα σκοράρει 16 πόντους, θα κατεβάσει 6 ριμπάουντ θα μοιράσει 7 ασίστ και θα μετρήσει 2 κλεψίματα και 4 μπλοκς σε 40 λεπτά συμμετοχής στην ήττα της ομάδας του με 109 – 93 και αυτή η ήττα θα γίνει ίσως η πιο γλυκιά της ιστορίας.

Ο Τζόρνταν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι σαν ρούκι στην νίκη κόντρα στους Πίστονς όπου πέτυχε 49 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ και είχε 5 ασίστ και 4 κλεψίματα στις 2 Φεβρουαρίου του 1985.

Επίσης ο νεαρός MJ σκόραρε 17 ή περισσότερους πόντους σε 76 από τα 82 παιχνίδια και ξεκίνησε βασικός σε κάθε ένα από αυτά.

Τέλος, στην πρώτη του χρονιά κέρδισε το βραβείο του ρούκι της χρονιάς και τερμάτισε στην 3η θέση των σκόρερ ολόκληρης της λίγκας με 28.2 πόντους.

Ο νεαρός Τζόρνταν θα μεγαλώσει φορώντας την ίδια κόκκινη φανέλα των «Ταύρων» και εκείνη η πρώτη ήττα φαντάζει σήμερα σαν μια παλιά ανάμνηση που έχει θαμπώσει δίπλα στο «φως» των πρωταθλημάτων που χάρισε στην ομάδα του.

Ο τελικός απολογισμός «μετράει» μια τεράστια λίστα με επιτεύγματα. Ο MJ κατάφερε όσα τόλμησε να ονειρευτεί εκείνη την 26η του Οκτώβρη και ίσως και κάτι παραπάνω.

Ο Μαίκλ Τζόρνταν σαν σήμερα πάτησε στα παρκέ του ΝΒΑ και ήξερε ότι έπρεπε απλά να βρει την θέση του.

Απλά χρειάστηκε να κοιτάξει ψηλά, αφού η κορυφή έγραφε το όνομα του!

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *