Σε οριακή κατάσταση το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Με τη φράση “μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια”, αλλά και εκφράζοντας τη δεινή θέση που βρίσκεται η εταιρία “ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ”, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε: “Η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και ελληνικού δημοσίου, θα σημάνει αυτόματα και την επίλυση των προβλημάτων στην εταιρεία μας, η οποία ισορροπεί πραγματικά σε τεντωμένο σχοινί, έχοντας να λαμβάνειν συνολικά 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΣΘ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πάντως, ο ίδιος επισήμανε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ τηρώντας τη δέσμευση που είχε αναλάβει, κατέθεσε στις 27/10 στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένονται και 260.000 ευρώ που “υποσχέθηκε” ότι θα καταθέσει και η ΠΚΜ. Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ στις 20/10 είχαν προαναγγείλει κινητοποιήσεις, λόγω των οφειλών προς την επιχείρηση, εξέλιξη που ωστόσο απομακρύνθηκε, αφού έστω και στο παρά πέντε δόθηκε έστω και προσωρινά λύση σε σχετικές συναντήσεις που έγιναν.

Αναφορικά με την εκτέλεση των δρομολογίων προς και από την Αθήνα, ο κ. Τριανταφυλλίδης, ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πληρότητα δεν ξεπερνά το 35% και τόνισε ότι ενώ μέχρι τον Απρίλιο του 2016 εκτελούνταν 11 δρομολόγια ημερησίως για Αθήνα, αυτά περιορίστηκαν στα 9. “Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών στη χώρα, λόγω οικονομικής κρίσης και παρόλο που τα εισιτήρια τόσο σε επίπεδο νομού, όσο και εκτός αυτού δεν έχουν αυξηθεί, αλλά και τα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια που διαθέτουν πλέον οι αεροπορικές εταιρείες για την πρωτεύουσα, είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν ιδιαίτερα επισφαλή τη μελλοντική λειτουργία της επιχείρησης, δεδομένου ότι και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του ΟΑΣΘ”, επισήμανε.

Όπως αναφέρει ο κ. Τριανταφυλλίδης, το προσωπικό των 170 υπαλλήλων στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 40 έκτακτοι, λαμβάνει κανονικά το μισθό του, που μάλιστα είναι στο ύψος προ της οικονομικής κρίσης, και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν χρέη προς τρίτους. “Δεν βγάζουμε τα λειτουργικά μας έξοδα και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη βιωσιμότητα της επιχείρησης”, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: “με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι επικεφαλής των ανωτέρω φορέων, μας δίνεται παράταση ζωής για ενάμιση μήνα, αλλά το τι θα συμβεί μετά μόνο ο Θεός το ξέρει”.

Πηγή: thestival.gr