Σφοδρές αντιδράσεις για το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ! Ποιοι καταψήφισαν;

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το δάνειο των 20 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μετά από πολύωρη συνεδρίαση όπου και υπήρξε μεγάλη κόντρα ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σταύρο Καλαφάτη αλλά και απόλυτη διαφοροποίηση από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ήταν το μοναδικό όχι από την παράταξη Μπουτάρη, ενώ θετικά ψήφισε η Ρία Καλφακάκου και η Μαρία Αγαθαγγελίδου (Ανοιχτή Πόλη) και ο Μάκης Στεργίου (Συμμαχία Πολιτών). Αρνητικά ψήφισαν ο Γιώργος Αβαρλής (Ανοιχτή Πόλη),  Γιάννης Δελής και Μιχάλης Κωνσταντινίδης (Λαϊκή Συσπείρωση), Μόνικα Αϊβαζόγλου (Γειτονιές σε Δράση) και ο Κωνσταντής Σεβρής (Μένουμε Θεσσαλονίκη). Ο Σταύρος Καλαφάτης και η παράταξη Εντάξει αποχώρησαν πριν από την ψήφιση.

Οι τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων

 Η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, ζήτησε να ανακοινωθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο συνολικός σχεδιασμός των έργων, προσθέτοντας πως θα πρέπει να έχουν διαχρονική αξία ώστε να αξιοποιηθούν τα χρήματα προς όφελος των πολιτών.

Ο Γιάννης Δελής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταψήφισε κάνοντας λόγο για «νέο υπέρογκο δανεισμό, με το λογαριασμό να στέλνετε στο λαό», ενώ ο Μάκης Στεργίου από την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» υπερψήφισε το δάνειο, ζητώντας όμως ενημέρωση από την ΕΤΕπ.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η Μόνικα Αϊβάζολγου από τις «Γειτονιές σε Δράση», τονίζοντας πως καταψηφίζει και πως «θλιβόμαστε γιατί βλέπουμε μια παράταξη που την στηρίξαμε στο β’ γύρο των εκλογών να υποκύπτει σε λογικές που θυμίζουν παλαιότερες εποχές». Ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», ανέφερε με τη σειρά του πως «το δάνειο δεν είναι αναπτυξιακό, δεν είναι αναγκαίο, δεν είναι το τζόκερ που μας έπεσε, είναι πολιτικό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο typosthes.gr