Σήμερα η τελευταία μέρα επισκέψεων στο Αβέρωφ

Στο τέλος της φτάνει η παραμονή του Θωρηκτού «Αβέρωφ» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα επισκέψεων. Μάλιστα, το πλοίο είναι ανοιχτό σήμερα μόνο για το κοινό και όχι για σχολεία και συλλόγους.

Από αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου το ιστορικό πλοίο θα αρχίσει να ετοιμάζεται για τον απόπλου του και την επιστροφή του στο μόνιμο αγκυροβόλιο στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Αύριο, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου επί του «Αβέρωφ» με θέμα την άκρως επιτυχημένη παραμονή του πλοίου στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτωβρίου, έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής από τον κόσμο της πόλης, ο οποίος το επισκέφτηκε μαζικά για να ξεναγηθεί στους χώρους του, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου στη Θεσσαλονίκη. Για τον λόγο αυτό μάλιστα πήρε συνεχείς παρατάσεις ο απόπλους του.

Σημειώνεται ότι μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 52.000.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *