Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα Ρωσικών

Από σήμερα Δευτέρα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για τις αιτήσεις στα δωρεάν μαθήματα για Ρωσικά από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται πως για την επιλογή των σπουδαστών θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων e-mail και αιτήσεων, μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων, με 50 άτομα ανά τμήμα (Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 840295 και 2310 841962).

Ο νέος κύκλος μαθημάτων

Από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η όγδοη συνεχής διοργάνωση του προγράμματος δωρεάν  εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας από το Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον όμιλο «Mouzenidis Group», που απευθύνεται σε δημότες ή κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό ή πρόκειται να ασχοληθούν με αυτόν.

Τα μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε αρχάριους (στοιχειώδες επίπεδο Α1) και θα διεξάγονται στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1). Ο νέος κύκλος θα ολοκληρωθεί σε τρία ακαδημαϊκά δίωρα, σε εβδομαδιαία βάση, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Το διδακτικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στη διδασκαλία της ρωσικής, ως ξένης γλώσσας, και κατέχει πολυετή εμπειρία.

Κάθε σπουδαστής θα έχει δικαίωμα να απουσιάσει, ως επί το πλείστον, σε τρία μαθήματα,ενώ κρίνεται απαραίτητη η παρουσία του την ημέρα της έναρξης,  κατά την οποία δηλώνει και την αποδοχή της συμμετοχής του στο πρόγραμμα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που βεβαιώνουν ότι είναι δημότης ή κάτοικος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το εκπαιδευτικό υλικό θα διανεμηθεί δωρεάν, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των ενδιαφερομένων είναι η γνώση ηλεκτρονικών  υπολογιστών, καθώς η διδασκαλία βασίζεται στη χρήση των συγκεκριμένων μέσων.

Το πρόγραμμα σε σχέση με τις ηλικιακές ομάδες θα εφαρμοστεί ως εξής

• 14.00-16.00 για άτομα 18-24 ετών

• 16.00-18.00 για άτομα 25-30 ετών

• 18.00-20.00 για άτομα 31-39 ετών και

• 20.00-22.00 για άτομα 40-50 ετών

Πηγή:typosthes.gr