Στ. Πέτσας: Μένουμε σπίτι μία εβδομάδα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Αυστηρότερο lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας πριν από λίγο. Στόχος της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στα θρανία.

Μάλιστα όπως είπε θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες δηλαδή θα επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.

«Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

H κυβέρνηση πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, που έδωσε το «πράσινο» φως για το άνοιγμα των σχολείων, μετά όμως από την επιβολή αυστηρού lockdown, που ξεκινάει από αύριο, Κυριακή (03/01) και θα διαρκέσει για μία εβδομάδα, ώστε ουσιαστικά να… μαζευτεί η τυχόν διασπορά του κορονοϊού λόγω εορτών.

«Παίζουμε άμυνα με όσα μέτρα απαιτούνται, για την αντιμετώπιση του ιού, καθώς η βελτίωση έρχεται δύσκολα και αργά», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως πρέπει τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν με ασφάλεια στα σχολεία.

Πότε θα αξιολογηθεί η κατάσταση

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές η απόφαση για το πιο αυστηρό lockdown ήταν του πρωθυπουργού προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, και να επιτευχθεί άνοιγμα των σχολείων, το συντομότερο δυνατό, στις 11 Ιανουαρίου.
Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, και μάλιστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα που ανακοίνωσε εκτάκτως Στέλιος Πέτσας ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, πιο αυστηρά από τα μέτρα που είχε προτείνει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, κι αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, να θωρακίσει τη χώρα έναντι του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει με σφοδρότητα πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή