Στο ΝΟΗΣΙΣ Θεσσαλονίκης το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Drones

Στη Θεσσαλονίκη και το Νόησις θα διεξαχθεί το πρώτο σε πανελλήνιο επίπεδο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Drones.

Τα drones , συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως λέγονται στα ελληνικά , είναι μη επανδρωμένα οχήματα που ελέγχονται ή από κάποιον απομακρυσμένο χρήστη , ή αυτόνομα ακολουθώντας κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης. Πρόκειται για έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς, καθώς εξελίσσονται.

Τι περιλαμβάνει το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Drones 1

Στο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο τα drones χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό εργαλείο και διδάσκονται οι βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά ηλικίας 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).

Τα παιδιά μαθαίνουν στη διάρκεια του προγράμματος:

• έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones,
• βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας,
• πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας,
• να συμμετέχουν σε αποστολές μεταφοράς ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή ή μια περιοχή σε έκτακτη ανάγκη,
• να συμμετέχουν σε αποστολές έρευνας από αέρα,
• να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου

Το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος : «Όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι.

Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τους τις διδάξουμε… αρκεί να παίξουμε».

Πληροφορίες www.noesis.edu.gr

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *