Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία όλη η χώρα!

Στις 14.00 αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος.

Ήδη από τα ξημερώματα, πούλμαν ξεκίνησαν από πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα με προορισμό την πρωτεύουσα, όπου φτάνουν ήδη οι πρώτοι διαδηλωτές. Μάλιστα, νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά εκατοντάδες Κρητικοί.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η προσέλευση του κόσμου θα ξεπερασει το 1,5 εκατ. πολίτες.

Στην εξέδρα, η οποία στήθηκε ήδη από χθες, θα ανέβει πρώτος για να μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης. Θα ακολουθήσει η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και αμέσως μετά ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν  εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα.

Τα μέτρα της αστυνομίας

Επί ποδός θα είναι περίπου 19.000 αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντισυγκέντρωση, στις 12:00 στα Προπύλαια. Οι δρόμοι στο κέντρο θα κλείσουν από νωρίς το πρωί, ενώ από τις 10 π.μ. θα είναι κλειστοί και σταθμοί του μετρό.

Η αστυνομία θα δημιουργήσει ειδικές ζώνες και φραγμούς με λεωφορεία των ΜΑΤ σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας στο ύψος της οδού Αμερικής και στο ύψος της οδού Ομήρου, έτσι ώστε να μην συναντηθούν αντιεξουσιαστές και μετέχοντες στο συλλαλητήριο.

Μεγάλη σημαία

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι διαδηλωτές θα ξεδιπλώσουν μια ελληνική σημαία 150 τμ που θα φτάνει από το Σύνταγμα μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Η ελληνική σημαία θα έχει στο κέντρο της το αστέρι της Βεργίνας.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *