Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σε ένα κοινό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Βελλίδειο συμφώνησαν να συμμετέχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αρχικά, είχε οργανωθεί η συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για το Σάββατο και ένα συλλαλητήριο το μεσημέρι της Κυριακής. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής μεταφέρεται για το Σάββατο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη η συναυλία, η οποία ματαιώθηκε.

Το Σάββατο «θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες, όλοι εμείς ενωμένοι», είπε ο κ. Καλόγηρος και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για «παρακρατικές οργανώσεις που απειλούν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού», οι οποίοι όμως θα κάνουν πίσω μόλις δουν το πλήθος, το ερχόμενο Σάββατο.

Ανέφερε δε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα υπάρχουν ομιλητές, καθώς μίλησαν αρκετοί στα προηγούμενα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα. «Θα υπάρχουν μικροφωνικές, τραγούδια και συνθήματα για να εμψυχώνεται ο κόσμος», τόνισε.

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *