Synthetic w/ DVS1 (US) & Nikola Gala – live

Ένα από τα διαχρονικά μεγαλύτερα αστέρια της Techno, επιστρέφει για λογαριασμό του Synthetic. O DVS1 υπόσχεται ένα extended DJ set, από αυτά που τον έχουν κάνει άλλωστε τόσο διάσημο και αγαπητό παγκοσμίως. Μαζί του o Nikola Gala κάνει 1ο live στη μακροχρόνια καριέρα του, φέρνοντας επί σκηνής το Roland TR8 και τα modular synthesizers του. Τους καλεσμένους πλαισιώνουν οι resident Jockeys του Synthetic, Thomas Numan & G.Kouros.

Εισιτήρια:
Stereodisc Record Shop, Αριστοτέλους 4
Camera A.E – Fruit of the Loom, Δ. Γούναρη 37 (Ναυαρίνου)
MicroXtreme
Δ. Γουναρη 19 τηλ. 2310-260431 και Αιμ.Γρεβενων 5 τηλ 2310-240832
Ταμείο: 15 ευρώ / On the Door: 15 euros

Χώρος πραγματοποίησης event : WE

Ώρα Έναρξης : 23.30 μ.μ. , Σάββατο 7 Ιανουαρίου
DVS1
Ο DVS1, κατά κόσμον Zak Khutoretsky, είναι ίσως ο πιο περιζήτητος και πολυάσχολος Αμερικάνος jockey στο στερέωμα της Techno αυτή τη στιγμή. Άρχισε την καριέρα του στη μέση της δεκαετίας των 90s και έκτοτε συγκινεί τα dancefloors με το δικό του μοναδικό τρόπο. Η βαθιά μουσική του γνώση, ο αστείρευτος ενθουσιασμός για αυτό που κάνει και μια από τις μεγαλύτερες δισκοθήκες παγκοσμίως, συνθέτουν το προφίλ του. Τα sets του προσαρμόζονται πάντα στην περίσταση, ενώ τα στεγανά συγκεκριμένων genres απλά δεν υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του με ένα ασύλληπτα γεμάτο καλεντάρι εμφανίσεων στα καλύτερα clubs και μουσικά φεστιβάλ του κόσμου. Η φιλοσοφία που απέκτησε όντας ο ίδιος clubber και διοργανωτής (Hush) είναι πως σημασία δεν έχει η κατηγοριοποίηση της μουσικής ως προς το είδος, αλλά το ‘συναισθηματικό’ της περιεχόμενο. Πολλοί τον αποκαλούν ως DJ ‘εγγύηση’ για ένα πετυχημένο party.
Ως παραγωγός στάθηκε τυχερός τραβώντας την προσοχή του Ben Klock που τον εμπιστεύτηκε για release στην Klocworks. το 2009. Έκτοτε έχουν ακολουθήσει κυκλοφορίες στη θρυλική Transmat του Derrick May, άλλες 2 στην Klockworks και σε αρκετές ακόμα δισκογραφικές. Παράλληλα, ‘τρέχει’ τις δικές του Hush και Mistress Recordings.

https://www.facebook.com/dvs1.hush
https://www.youtube.com/watch?v=XyUmOeBUasA
http://www.residentadvisor.net/dj/dvs1
http://www.residentadvisor.net/feature.aspx?2274

Nikola Gala
O Nikola Gala ανήκει στην ταλαντούχα γενιά των καλλιτεχνών που επανέφεραν την Ελλάδα στο χάρτη της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, μετά από πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εφηβικής του ηλικίας, τον συνεπήρε ο πρωτοποριακός ήχος στα 2 πρώτα albums των ‘The Prodigy’. Εκείνη την περίοδο έπεσε επίσης στα χέρια του μια κασέτα με επιλογές από ένα φρέσκο τότε είδος μουσικής, την Techno. Ο πειραματισμός με την παραγωγή ξεκίνησε κάπου στο 1995, ενώ οι πρώτες του απόπειρες ως Jockey έγιναν λίγο αργότερα. Έτσι ξεκίνησε μια διαδρομή που έχει ήδη υπερβεί τα 15 έτη. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει ταρακουνήσει dance floors στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Μόσχα μέχρι και το μακρινό Τόκυο. Άξιες αναφοράς είναι οι πάνω από 40 (!) κυκλοφορίες του. Ξεχωρίζουν αυτές σε πασίγνωστες ετικέτες του χώρου όπως οι Rekids (Official), Ibadan Records, Freerange Records, Plastic City και την ‘Ελληνοβερολινέζικη’ Claap. Συνδετικός κρικός με τον DVS1 αποτελεί η κοινή τους παρουσία στους κατάλογους των ‘Enemy Records’ ‘του Dustin Zahn και Rekids.
Ο Νικόλας μας τιμά κάνοντας το πρώτο live στην καριέρα του. Φέρνει επί σκηνής το Roland TR8 και ένα σύστημα modular synthesizers για ένα set με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

G.Kouros
Ο G.Kouros ήταν, μέχρι προσφάτως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τη μουσική σκηνή της πόλης. Παρά τις επιλεκτικές του εμφανίσεις σε events όπως το Reworks Festival και τα Brainstorm parties, επέλεξε να κράτησει low profile. Με δισκοθήκη και skills που θα ζήλευαν ακόμα και top καλλιτέχνες του χώρου, αποτελεί μέλος της ομάδας και resident DJ εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Μαζί με τη σύζυγό του Νικόλ, ΄τρέχουν’ τον internetικό σταθμό Report2Dancefloor Radio, το οποίο πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο το old school ηλεκτρονικό στοιχείο.

Thomas Numan
Ο Thomas Numan είναι ο εμπνευστής και resident disc jockey του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την ‘καλή πλευρά’ του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του για περίπου 15 έτη και επιμένει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει είτε πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Surgeon, The Black Madonna, Objekt, Helena Hauff, Gerd Janson και Palms Trax μεταξύ άλλων.

To Synthetic είναι ένα project που έχει σκοπό την προώθηση της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη διοργανώσει events σε 10 διαφορετικούς χώρους της πόλης. Σε αυτούς πλαισίωσε πάνω από 25 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως οι Juan Atkins , Robert Hood, DVS1, Steffi, Kassem Mosse, Objekt, Vakula, Gerd Janson, Helena Hauff, Tama Sumo, Objekt και Palms Trax.
https://www.facebook.com/SyntheticEvents
https://www.youtube.com/channel/UCyamNmWwqxiHLGDZYlSCOkQ

Προηγούμενοι καλεσμένοι: Makam, Moomin-live, Miltiades, Simoncino, Snuffo-live, Juan Atkins, Robert Hood, Vakula, Florian Kupfer, Tama Sumo, DVS1, Delano Smith, XDB, Steffi, Borrowed Identity, Kassem Mosse-live, Helena Hauff, Gerd Janson, Legowelt-live, Route 8 (live & DJ set), Palms Trax, Patrice Scott, Οbjekt, Delta Funktionen, Surgeon-live, Cassegrain-live.