Συζήτηση για ενίσχυση της ασφάλειας στους χώρους του Α.Π.Θ.

Περισσότερα μέτρα για τη φύλαξη και επόπτευση της Πανεπιστημιούπολης – και των χώρων της Πολυτεχνικής Σχολής ειδικότερα – εξετάζουν οι Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο campus 23χρονη και ο 20χρονος φίλος της.

Τις απόψεις των διευθυντών τομέων και εργαστηρίων της Πολυτεχνικής Σχολής για τα κενά ασφάλειας που έχουν εντοπίσει, αλλά και τις ιδέες και προτάσεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατέγραψαν σήμερα, στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσαν για τον λόγο αυτό, ο αναπληρωτής πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, Θεόδωρος Λαόπουλος και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος Βασίλειος Κατσάμπαλος.

Στη σύσκεψη,που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε πώς μπορούν να ενισχυθούν οι βάρδιες φύλαξης, να βελτιωθεί ο φωτισμός και να αξιοποιηθούν δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

“Ζητήσαμε περισσότερες απόψεις, για να μη συζητάμε μόνο θεσμικά με τους κοσμήτορες και τους προέδρους των Τμημάτων. Η Πολυτεχνική Σχολή αποτελείται από ένα μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, το μόνο όπου διοργανώνονται ακόμη πάρτι. Κάποια μέτρα θα δούμε πώς θα τα εφαρμόσουμε άμεσα, το επόμενο διάστημα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Λαόπουλος, διευκρινίζοντας ότι “δεν περιμένουμε να λυθούν μαγικά όλα τα προβλήματα, αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις σε συνεργασία με την Κοσμητεία και με τη βοήθεια της αστυνομίας, όπως είχαμε τη βοήθειά της και στο πρόβλημα των ναρκωτικών”.

“Στο Πολυτεχνείο θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους φύλακες, συνεχή φύλαξη και τα Σαββατοκύριακα, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να βρούμε και τα απαραίτητα κονδύλια. Από εκεί και πέρα με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας θα βρούμε κι άλλους τρόπους να επιτηρούμε τον χώρο”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κατσάμπαλος. Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση πάρτι σε κτίρια της Σχολής επισήμανε ότι “το Πανεπιστήμιο κατάφερε εν μέρει και τους έδιωξε από την Πλατεία Χημείου, θα το καταφέρει και εδώ, αν και είναι γεγονός ότι τα πάρτι έχουν μειωθεί, εν μέρει γιατί η κοινωνία δεν έλκεται πλέον από αυτά, έρχονται 30-40 άνθρωποι και διακινητές ναρκωτικών”.

“Αυτό που συνέβη μέσα στο Πανεπιστήμιο, στις 6 το πρωί, συνέβη μετά από πάρτι, στο οποίο ήταν λίγος ο κόσμος. Ευτυχώς υπήρξε άμεση επέμβαση της αστυνομίας και συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης, αλλά και οι διακινητές ναρκωτικών. Όμως το Πανεπιστήμιο είναι ένα σχολείο, δε θα έπρεπε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα καμία ώρα, θα λάβουμε όλα τα μέτρα, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας”, πρόσθεσε.

Πηγή: voria.gr