Τα «κουλά» gadget της CES 2018

Η διεθνής έκθεση τεχνολογιας CES 2018 έχει ανοίξει από την Δευτέρα τις πύλες της στο Λας Βέγκας και μας παρουσιάζει τις νέες τεχνολογικές τάσεις αλλά και τις καινοτομίες της νέας χρονιάς. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μεταξύ των ποικίλλων γκάτζετ που παρουσιάζονται τις πέντε αυτές ημέρες, υπάρχουν και κάποια που ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητά τους ή για το καινοφανές της φύσης τους.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά

Η μπανιέρα που ….πετάει

Για όσους επιθυμούν να μπανιαριστούν χωρίς καθόλου βαρύτητα οσάν να ήταν στο διάστημα η λύση ακούει στην Toto’s marble-covered bathtub. Η μπανιέρα έχει διάφορες καινοτόμες λειτουργίες αλλά αυτό που την ξεχωρίζει είανι η ικανότητά της να προσαρμόζεται εξομειώνει το αίσθημα της διαστήματος…. Μια σειρά από ενσωματωμένες λειτουργίεςjets lift your feet off the floor of the tub and the surrounding LED lights add the perfect interstellar ambiance. The Toto Floating Tub costs *cough* $19,000 (about £14,000 or AU$24,000) and will be available in the third quarter of 2018.

Το σκυλορομπότ της Sony

Το ρομπότ σκύλος της Sony επιστρέφει φέτος με μερικά νέα κόλπα. Εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη ο Aibo μπορεί να αναγνωρίζει τα όλα τα μέλη της κάθε οικογένειας και με την σύνδεσή του στο cloud μπορεί επίσης να αποθηκεύει σχεδόν όλα όσα μαθαίνει ζώντας μαζί σας. Κάτι λιγότερο δηλαδή από όσα θα μπορουσε να σας προσφέρει ένα ζωντανός σκύλος. Οι τιμές και η διαθεσιμότητα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Το laser tag gun επαυξημένης πραγματικότητας

Το σίγουρο είναι ότι η επαυξημένη πραγματικότητα κάνει την εμφάνισή της στη βιομηχανία των παιχνιδιών και της ψυχαγωγίας. Ένα δείγμα είναι το 6DoF Blaster ένα laser tag όπλο επαυξημένης πραγματικότητας. Η συγκεκριμένη συσκευή μάλιστα δίνει ιδιαίτερη ελευθερία στον χρήστη αφού μπορεί να συνδεθεί με το τηλέφωνό του χωρίς καμίας δυσκολία σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες συσκευές. Μπορεί εύκολα κανείς να μετακινηθεί κρατώντας το να σκύψει και να στοχεύσει… Εξίσου τιμές και διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Nanoleaf: Ντισκοφωτισμός στο σπίτι σας

Η Nanoleaf αποκάλυψε το νέο τετραγωνισμένα πάνελ φωτός ποικίλλων χρωμάτων. Τώρα πλέον μπορεί κανείς να ανάψει και να σβήσει τα φώτα, να τα δυναμώσει ή να τα χαμηλώσει ακόμα και να τους αλλάξει χρώμα απλά αγγίζοντάς τα. Από την εξίσωση δεν λείπει και η μουσική και φυσικά οι αιθητήρες κίνησης που τα ανάβουν κάθε φορά που περνάτε δίπλα τους Η τιμή και η διαθεσιμότητα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Η οδοντόβουρτσα  επαυξημένης πραγματικότητας… κολίμπρι

Πλένει τα δόντια, σκοτώνει τα μικρόβια και προστατεύει από τον σχηματισμό τερηδόνας Επιπλέον βέβαια χρησιμοποιεί computer vision τεχνολογία, ανιχνεύει την κίνηση κι έχει και μια εφαρμογή για κινητά που προβάλει live ότι πιάνει η κάμερα που έχει ενσωματωμένη…. ενώ με το app της όλοι οι μικροί μας φίλοι θέλουν να πλένουν τα δόντια τους για να προχωρούν στις επόμενες πίστες. Τώρα ή διασκεδαστικό ή τρομακτικό ακούγεται αυτό.

Η έξυπνη πολυτουαλέτα της Kohler

Η έξυπνη πολυτουαλέτα της Kohler Εάν μέχρι χθες νιώθατε ότι το μπάνιο σας δεν είναι και τόσο έξυπνο όσο τα λοιπά δωμάτια του σπιτιού, να ξέρετε ότι η τάση αλλάζει. Η νέα τουλαέτα της Kohler σας προσφέρει hands free καθαρισμό, ζεστό στεφάνι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και δροσερό για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στέγνωμα μετά την αυτόματη πλύση, περιορισμό των αυτόματων οσμών με ειδικά συστήαμτα ψεκασμού και φυσικά μουσική και φωτάκι νυκτός. Επιπλέον μπορείτε να πείτε στην Alexa να τραβήξει το καζανάκι αντί να το κάνετε εσείς.

Το ασύρματα επαναφορτιζόμενο… σλιπάκι

Επιτέλους, μετά από χρόνια αναμονής, μπορούμε πλέον να φορτίζουμε τα εσώρουχά μας ασύρματα…! Το νέο εσώρουχο Skiin της Myant, για γυναίκες και άνδρες, το οποίο με την βοήθεια των αισθητήρων μετρά την φυσική σας κατάσταση, υποστηρίζει την τεχνολογία ενεργητικής ασύρματης φόρτισης.

Πηγή

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *