Τέλος οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό ελέω κοροναϊού

Επίσημες ανακοινώσεις έγιναν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας και τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως ανακοινώθηκε αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω του ιού που σαρώνει παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερα θετικά στον ιό δείγματα και αφορούν μία 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της και άλλες δυο γυναίκες, ηλικίας 40 και 36 ετών στη Αθήνα.

Όλοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς, ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και «Αττικόν» στην Αθήνα και είναι σε καλή γενική κατάσταση.

Και οι τρεις γυναίκες είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία.

Σημειώνεται πως αρνητικά στον νέο κοροναϊό (Covid-19) ήταν το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν από τα ειδικά εργαστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη έως και το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ ελήφθησαν και ελέγχθηκαν 80 δείγματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ στη  Θεσσαλονίκη και ακόμη 31 δείγματα στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και στο ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Ήταν όλα αρνητικά.

ΠΗΓΗ