Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα καταστήματα – Ποιο είναι το ωράριο

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων που «τρέχουν» εδώ και λίγες μέρες – και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, πάντως, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει απευθύνει απεργιακό κάλεσμα με συγκέντρωση σήμερα το πρωί Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 10 Νοέμβριου 2017, θα ισχύσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν (προαιρετικά) την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2017).

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον ΕΣΘ για την Κυριακή είναι 11.00 με 18.00, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα εμπορικά κέντρα ενημερώνουν για ωράριο 11.00 με 20.00.

Απεργία την Κυριακή

Παράλληλα, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί σε απεργία κατά του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακής. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 5 Νοέμβρη στις  10.00π.μ Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης: «Η Διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί όλους του εργαζόμενους στο εμπόριο να στηρίξουν την Απεργία την Κυριακή 5 Νοέμβρη με αίτημα τη νομική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Η κατάργηση της σταθερής ημέρας ανάπαυσης δεν είναι για εμάς ένα ακόμα μέτρο. Είναι ένα ακόμα βάσανο πάνω στα υπόλοιπα που μας έχουν φορτώσει με σκοπό να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων εις βάρος και των εμποροϋπαλλήλων αλλά και των μικρών αυτοαπασχολουμένων.

Σε κάθε κατάστημα και αποθήκη να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος είναι ο δικός μας δρόμος, ποια είναι η ευθύνη μας, πως θα μπορέσουμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Να πάρουμε την απόφαση να απεργήσουμε και να πάρουμε μαζί μας και άλλους συναδέλφους που διστάζουν και να στηρίξουμε την Απεργία, παλεύοντας για τα αιτήματα μας, για την ίδια μας τη ζωή».

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *